Geen sport meer bij Jumping Waregem: "Het is een heksenjacht"

Geen sport meer bij Jumping Waregem: "Het is een heksenjacht"

Halfweg mei kwam het nieuws als donderslag bij heldere hemel: alle events van Jumping Waregem werden afgelast. De reden? Eén buurman die klaagde over geluidsoverlast, met een gerechtelijke procedure als gevolg. 

Het was raadslid Maxim Laporte (N-VA/Open Vld) die de problemen op de Waregemse terreinen van Sport Vlaanderen aankaartte in de gemeenteraad. “Jumping Waregem vzw, stad Waregem en Sport Vlaanderen hebben blijkbaar tijdens een gezamenlijk overleg besloten om alle evenementen van Jumping Waregem vzw te schrappen”, wist Laporte. “Hiermee komt een eind aan acht jaar samenwerking en tientallen jumping- en dressuurwedstrijden. Het grootste pijnpunt blijkt de muziek te zijn?” Laporte vroeg zich vooral af of er de komende jaren nog jumpingwedstrijden zullen doorgaan in Waregem. “Zodat de vele duizenden ruiters en liefhebbers hun hobby zullen kunnen beoefenen in onze paardenstad...”

Zijn vraag werd in besloten zitting behandeld, zodat er namen genoemd konden worden. Iets wat in de normale openbare zitting niet toegelaten is.


LEES OOK: Sport Vlaanderen reageert en distantieert zich van de geruchten

Achtergrondmuziek

“Het klopt dat de vier resterende jumpingwedstrijden in Waregem dit seizoen geschrapt zijn”, legt schepen van Sport Kristof Chanterie (CD&V) uit. “Dat is een beslissing die Jumping Waregem vzw zelf heeft genomen na een ‘geschil’ op de laatste wedstrijd. De verantwoordelijke van Sport Vlaanderen vroeg de mensen van Jumping Waregem vzw toen om extra voorzichtig te zijn omwille van de dichte buren en geen muziek te draaien op het event. Het ging voor alle duidelijkheid om achtergrondmuziek, en niet om luide muziek van een of ander optreden of fuif.”

“De reden dat Sport Vlaanderen zo voorzichtig is, is omdat een buurman een gerechtelijke procedure is opgestart omwille van overlast op de site daar. Het is de enige buurtbewoner die klaagt over overlast, nergens anders rond de Waregemse hippodroom krijgen we gelijkaardige signalen van bewoners. We mogen wel stellen dat het dus eerder een heksenjacht is, dan dat er echt een gegronde reden tot klagen is.”

“De vergunning van de terreinen van Sport Vlaanderen moeten ook vernieuwd worden. In juli spreekt de provincie zich daarover uit. Van zodra die verlenging is goedgekeurd, zal Sport Vlaanderen opnieuw met een geruster hart events kunnen organiseren. Wij zijn ook van plan om vanuit de stad mee aan de mouw te trekken van Jumping Waregem vzw, zodat ze volgend seizoen opnieuw evenementen organiseren in Waregem.”

De lessen en wedstrijden die vzw Gaverbeek op dezelfde site organiseert, gaan wel nog door. Ook staan er nog twee jumpingwedstrijden gepland van andere organisatoren, op 22 en 23 juli. Op 10 juni, 5 augustus en 23 en 24 september zijn er Eventingwedstrijden.


Bron: HLN