Sport Vlaanderen reageert: "Iedere organisator moet respect hebben voor elkaar en de regels volgen..."

Sport Vlaanderen reageert: "Iedere organisator moet respect hebben voor elkaar en de regels volgen..."

Eerder maakte Jumping Waregem vzw bekend dat omwille van een 'onhoudbare situatie' alle verdere evenementen geschrapt worden van de kalender. Ook Sport Vlaanderen reageert nu op het voorval. "Nadat er tijdens de jumpingwedstrijden op 6 en 7 mei problemen zijn geweest met de organisatie van Jumping Waregem vzw is er een besluit genomen," klinkt het. 

"We wensen ons te distanciëren van alle geruchten die momenteel circuleren," gaat Sport Vlaanderen verder. "Sinds vorig jaar geldt voor alle organisatoren een verbod op elektronisch versterkte muziek tijdens evenementen in Sport Vlaanderen Waregem . Dat verbod hebben we duidelijk gecommuniceerd. Dat blijkt ook uit het feit dat VZW Jumping Waregem in 2022 twee jumpingwedstrijden probleemloos organiseerde met respect voor deze geluidsbeperkingen. De organisator wist dat deze beperkingen nog steeds golden, waardoor het ons, Sport Vlaanderen, dan ook erg verbaasde dat op het evenement van 6 en 7 mei toch elektronisch versterkte muziek werd gespeeld."


De organisatie is er verscheidene malen toe aangemaand om zich te houden aan de opgelegde maatregelen. Daaraan gaf ze geen gevolg. Sport Vlaanderen besliste om op dat moment de sportieve activiteit voorrang te geven en de wedstrijd niet stil te leggen. Hoewel deze actie van de club mogelijk een hypotheek kan leggen op alle toekomstige evenementen, ook die van andere organisatoren. Het is dan ook vanzelfsprekend dat Sport Vlaanderen bijkomende maatregelen moest nemen om deze afspraken sterker af te dwingen bij volgende evenementen georganiseerd door de vzw.


Sport Vlaanderen heeft in deze discussie respect voor alle stakeholders: voor de organisatoren, voor de stad, en voor de buurt. Wij verwachten hetzelfde van alle partijen in dit debat.


Lees hier het volledig officiële schrijven van Sport Vlaanderen (klik hier)


noot: Een bel kan nog steeds klinken bij de start, dan wel een manuele bel!




bron: Sport Vlaanderen