Evenementen Jumping Waregem afgelast door 'onhoudbare situatie'

Evenementen Jumping Waregem afgelast door 'onhoudbare situatie'

De West-Vlaamse federatie heeft op haar sociale media bekend gemaakt dat alle wedstrijden georganiseerd door Jumping Waregem vzw, tijdelijk worden geschrapt. Ondertussen springt de Blauwe Zaal in de bres.

“Zopas werd tijdens een gezamenlijk overleg door Jumping Waregem vzw, Stad Waregem en Sport Vlaanderen alle events van Jumping Waregem vzw afgelast. Het is door omstandigheden niet langer houdbaar om op de site Sport Vlaanderen Waregem te organiseren.” schrijft Jumping Waregem vzw.




"We betreuren dat er na acht jaar samenwerking, tientallen jumping- en dressuur wedstrijden georganiseerd die bijna altijd voor sluitingstijd al volzet waren, hier jammer genoeg een eind aan komt. We betreuren nog meer het feit dat vele duizenden ruiters en liefhebbers hun hobby niet meer zullen kunnen beoefenen op deze schitterende locatie."



Hekelpunt is muziek



Volgens de regels van Sport Vlaanderen mag er geen elektronisch versterkte muziek afgespeeld worden. De organisatie van Jumping Waregem vzw mag enkel organiseren als ze zich strikt aan deze regels weet te houden. Anders dient ze een boete van 50.000 euro te betalen per inbreuk. Daarom heeft Sport Vlaanderen de schrapping van de evenementen opgelegd.


Nota is dat een elektronisch versterkte bel of speaker dus volgens de nieuwe regels van Sport Vlaanderen ook niet meer mogen op de terreinen, tijdens wedstrijden. 


Ondertussen klinkt het frustrerend in de wandelgangen. "Dit tart de verbeelding. Er werd zo hard geïnvesteerd in deze terreinen maar volgens de regels van de locatie mag er dus geen wedstrijd georganiseerd worden. Waar kunnen we als Oost-en West Vlamingen wel nog naar toe?"


Wedstrijdlocaties dringen zich op!




De dressuur wedstrijd van komende zondag werd intussen verplaatst naar De Blauwe Zaal. Voor de overige vier jumping wedstrijden wordt een oplossing gezocht.