Frederic Marien: "Dit is het ideale moment om in goede paarden te investeren"

Frederic Marien: "Dit is het ideale moment om in goede paarden te investeren"

Foto: Facebook Constant

Ondernemen in tijden van Corona is niet vanzelfsprekend, zo veel is duidelijk. Ons oog viel afgelopen week dan ook op de ‘X-Clusive Stables’, die recent een paard van Constant van Paesschen kochten. Deze nieuwe stal blijkt een initiatief van FrĂ©dĂ©ric Marien en Paulien Schepers. Wij spraken dan ook met hen en vroegen hen of het niet heel ‘riskant’ is om in tijden van Corona zo een initiatief op poten te zetten.

“Wat vooral belangrijk is om te weten, is dat we al even aan dit project aan het werken waren. Het is dus niet zo dat we hier over Ă©Ă©n nacht ijs zijn gegaan”, begint Schepers. “We wilden al lang een samenwerking aangaan en waren al langer samen in paarden aan het investeren. We waren dus al voor de Coronacrisis met dit project begonnen. Dat iedereen nu thuis zit, is natuurlijk erg jammer, maar dit betekent zeker niet dat we dit project nu ‘on hold’ zetten”.

“Bovendien is dit het ideale moment om in goede paarden te investeren”, pikt FrĂ©dĂ©ric in. “Je hebt nu net de tijd om de paarden goed door te werken en te trainen. Ik denk dat je daar na de Coronacrisis snel de vruchten van zal plukken. We hopen dan ook dat we de paarden die we nu aanschaffen, na de Coronacrisis met winst zullen kunnen verkopen. Het is dan ook daarom dat we vooral in jonge paarden investeren. We kochten pas Corriere 3 van Constant Van Paesschen, maar daarnaast hebben nog ook in ander jong talent geĂŻnvesteerd. Zo hebben we bijvoorbeeld een 3-jarige BWP gekeurde dekhengst in onze stal die we tijdens de BWP Top Stallion Auction hebben aangekocht, een een 5-jarige SBS-gekeurde dekhengst, een 4-jarige hengst die tijdens de hengstencompetitie erg goed presteerde en nog een 5-jarige hengst. Daarnaast hebben we ook een 9-jarige merrie gekocht die Paulien nu op 140-niveau uitbrengt”.

“Het is dus ook niet zo dat we enkel in jonge paarden investeren”, aldus Paulien. “We gaan ook op zoek naar oudere paarden die het volgens ons ver kunnen schoppen. Deze paarden worden dan door mij of door Frederic uitgebracht. Daarnaast zouden we in de toekomst ook graag onze eigen fokkerij beginnen, vandaar dat we zowel merries als hengsten aankopen. Ik heb bijvoorbeeld nog een erg goede merrie, Toujours L’Amour. Het was eigenlijk de bedoeling dat ik haar op het BK voor de jeugd zou starten, maar dat gaat nu dus niet aangezien alle wedstrijden in de aanloop hiervan afgelast werden. Het is ook nog maar de vraag of dit BK zelf zal doorgaan. We hebben dan ook besloten om deze merrie te dekken en te spoelen. Op die manier kunnen we toch naar de toekomst toewerken”.

“Klopt, we kijken echt toekomstgericht”, zegt Marien. “We beseffen dat ons project nog in zijn kinderschoenen staat en dat deze situatie niet de ideale situatie is om van start te gaan, maar het is op dit moment niet anders. We blijven dan ook ‘in ons kot’ verder werken en zijn nog steeds op zoek naar paarden om ons team te versterken. We zijn vast van plan om ons prille verhaal tot een succesverhaal te maken en zullen ons niet door corona laten stoppen”.