For Passion d'Ive keert terug naar familie Dekens

For Passion d'Ive keert terug naar familie Dekens

For Passion d'Ive, het prestigieuze sportpaard dat onder de vlag van China deelnam aan de Olympische Spelen in Tokio, keert terug naar zijn roots bij de familie Dekens. De hengst, geboren uit een combinatie van For Pleasure, Quidam de Revel en Landgraf I in de stallen van Isabelle Van Eeckhout, zal zich nu volledig wijden aan de fokkerij. 

Vincent Lambrecht, die samenwerkt met ruiter Xingjia Zhang die hem op de Olympische Spelen uitbracht, benaderde de familie Dekens, die enthousiast was om hun voormalige pupil weer te verwelkomen. Voor Frederik Dekens heeft dit paard een bijzondere betekenis. Met For Passion d'Ive zette hij zijn eerste stappen in de sport en groeide door tot het hogere niveau. Ze hebben samen belangrijke wedstrijden gereden, waaronder de finale van de 7-jarigen in Lummen. 

Dekens kwam in september 2012 voor het eerst met hem internationaal aan de start, toen nog als vijfjarige hengst, in Lanaken. Een jaar later nam Jody Bosteels even het stuur over en ook Peter Postelmans, Stefan Corten, Inge Pieck, Karel Cox en Thibaut Huyvaert mochten al in zijn zadel plaatsnemen. Na kort met Vincent Lambrecht aan de start te komen gaf hij de teugels door aan Xingjia Zhang, die hem van 2017 tot en met eind vorig jaar onder het zadel had, met hier en daar een tussenkomst van Lambrecht en zijn vrouw Kelly Vandousselaere.

Ondanks zijn 17 jaar is de hengst nog steeds in de fleur van zijn leven en heeft zijn genen al doorgegeven in zijn nakomelingen, ondanks hun beperkte aantal.