Withney vd Dwerse Hagen met pensioen

Withney vd Dwerse Hagen met pensioen
Patrik Spits heeft het voorbije weekend zijn laatste wedstrijd gesprongen met zijn Grand Prix merrie Withney vd Dwerse Hagen (v. Codex). Op 15-jarige leeftijd heeft Spits beslist dat de merrie mag genieten van haar verdiende pensioen. Zij zal nu een grote rol spelen binnen de fokkerij van Stal Ceulemans.
Daar verwachten ze volgend jaar een embryo van de enkele maanden geleden overleden Presley Boy.

De laatste grote overwinning van Spits met Withney was vorig jaar tijdens de Grote Prijs van zijn eigen jumping. De voorbije jaren won het duo ook nog de Grote Prijs van Villeneuve (2012) en Beervelde (2009). In 2012 wonnen zij ook de Puissance in Beervelde.
Zij maakten ook deel uit van de Belgische equipe die vorig jaar 3e werd in de landenwedstrijd van Gijon.

"We hadden voor onszelf uitgemaakt dat de CSIO in Porto Alegre afgelopen weekend normaal de laatste wedstrijd zou worden voor Withney, dat lag heel gevoelig uiteraard. We keken er dan ook naar uit om ze nog een laatste keer in teamverband aan het werk te zien. Spijtig genoeg bleef het bij één rondje tijdens de warming-up op donderdag. Vrijdagochtend ging Patrik haar eerst nog eens los rijden, maar als ze nog maar net de stal uitkwam, was er duidelijk echt iets mis. Ze ontlastte haar 4e been, echt alsof er een blein was. Er werden de nodige onderzoeken gedaan, en ook medicatie toegediend, waardoor ze zeker de landenprijs niet kon meedoen. Wat het nu juist is, ze vermoeden een hoefzweer, iets van tijdelijke aard, maar... Zaterdag was het nog niet beter, en is er ook besloten dat ze verder medicatie kan nemen, en verder niet meer kon deelnemen aan de wedstrijd daar." aldus Stal Ceulemans.