Walter Lelie overheerst Pavo Hengstencompetitie klassement

Walter Lelie overheerst Pavo Hengstencompetitie klassement
Nog twee manches en een finale staan er op de agenda van de PAVO hengsten competitie. Na twee manches in het Azelhof, een eerste tijdens de BWP hengstenkeuring, een tweede tijdens de WEN (Winter Equestrian Nights), is het Walter Lelie die de absolute leiding neemt. De Oost-Vlaming strandt op de eerste plaats bij zowel het klassement van de zes- als zevenjarigen.

Bij de zevenjarigen neemt Lelie de leiding op de rug van de schimmel, El Torro de Muze (Taran de la Pomme x Vigo d'Arsouilles). Deze sBs-hengst is een fokproduct van Joris De Brabander en komt uit Ann-Carton Grootjans haar GP-merrie, Funky Music. De in België wonende Brit, Joe Clee neemt de voorlopige tweede plaats voor zijn rekening.

In het zadel van de KWPN-hengst, Ferrari (Thunder van de Zuuthoeve x Damiro B) volgt hij Lelie op. Leuk 'wistje datje; Ferrari werd vorig jaar verkocht tijdens de SFN Auction voor een bedrag van 165.000 euro. Het voorlopig podium wordt afgewerkt door Guy Janssens en Fun Again (Indoctro x Burggraaf) op de derde plaats.

Ook bij de zesjarigen staat Lelie aan kop met een schimmel. Ditmaal de BWP'er Le Diamant Horta (Diamant de Semilly x Parco). De combinatie sprong tweemaal naar een tweede plaats en zo naar de voorlopige leiding. Het fokproduct van Annelies Breynaert sprong bij de 5-jarigen in de nationale cyclus naar de overwinning. De volle broer van Edwina Tops Alexander's Erenica Horta belandde bovendien op de vijfde plaats tijdens het FEI wereldkampioenschap voor jonge paarden.

De WEN-GP-winnaar en manche -winnaar: Jeroen De winter en Leandro VG (Girano van Berkenbroeck x Chellano Z) volgen op de tweede plaats. Leandro's moederlijn is eveneens deze van Alaska VG Z, G&C Atlanta Z en H&M Gitania VG. Op de derde plaats volgt Stijn Van Opstal met Elias van de Vinkhoeve Z (Echo van Spieveld x Clarimo ASK).