Tweevoudig Wereldkampioen Florencio overleden

Tweevoudig Wereldkampioen Florencio overleden
Jeannette Benedict-Nijhof meldde zojuist op Facebook dat de goedgekeurde dekhengst Florencio (v. Florestan) overleden is. Hij werd goedgekeurd voor KWPN, Selle Français, AES en verschillende Duitse stamboeken. De zeventienjarige hengst werd getroffen door een acute hartstilstand in de paddock. Hij was in topconditie en had kort daarvoor nog gedekt.

Vorig jaar werd de bruine dressuurhengst nog keur verklaard op de KWPN hengstenkeuring door zijn bovengemiddelde verervingskwaliteiten. Als vijf- en zesjarige werd hij Wereldkampioen op het kampioenschap voor jonge paarden onder Hans Peter Minderhoud.

Aaron (foto), gereden door Jeroen Devroe, is één van de succesvolle nakomelingen van Florencio. Daarnaast doen ook Charmeur en Borencio het heel goed in de sport.

Jeannette Benedict-Nijhof plaatste het volgende op Facebook: “R.I.P. Florencio. Tot ons verdriet werd de goedgekeurde hengst Florencio zojuist getroffen door een hartstilstand in de hengstenpaddock. De 17-jarige keurhengst was nog topfit en had kort daarvoor nog gedekt. Er is diepvriessperma van Florencio beschikbaar.”