Royal van de Meyhoeve en Roxette van de Molenberg winnaars BWP veulenkampioenschap

Royal van de Meyhoeve en Roxette van de Molenberg  winnaars BWP veulenkampioenschap
In Sint-Lievens-Houtem hebben op zaterdag Royal van de Meyhoeve en Roxette van de Molenberg de kampioenstitel van het Open Vlaams BWP veulenkampioenschap op hun naam geschreven.

Bij de mannelijke veulens was het Royal van de Meyhoeve (Thunder van de Zuuthoeve x Waikiki vh Momeneind) die de overwinning bracht aan Fokkerij de Meyhoeve. Stalgenoot, Ramses van de Meyhoeve (Matisse de Mariposa x Nabab de Reve) volgde op de tweede plaats. Zo had Herman De Meyer knap de eerste en tweede plaats met zijn BWP veulens.

Remus van het Krekelhof (Diamant de Semilly x Contact vd Heffinck) eindigde op de derde plaats. Riverdance vd Vlasbloemhoeve (Urano de Cartigny x Codex) en Rotchild de Brandegem (Richebourg x Acorado I) werden vierde en vijfde.

Bij de vrouwelijke veulens ging het goud naar Roxette van de Molenberg (Balou du Rouet x Nabab de Reve). Ryana vd Vlasbloemhoeve (Hasall vd Mispelaere x Wandor van de Mispelaere) werd door de jury op de tweede plaats geklasseerd.

Rome van Heiste (Cooper van de Heffinck x Contact van de Heffinck) kreeg een derde plaats toegewezen. Plaatsen vier en vijf waren voor Reality Ter Bink (Carlow van de Helle x Orlando) en Cacharel van Heiste Z (Corico Z x Berlin).