Peter de Brabandere's Petrus de Brandegem wint Open Kampioenschap vrijspringen BWP Zuid Oost Vlaanderen

Peter de Brabandere's Petrus de Brandegem wint Open Kampioenschap vrijspringen BWP Zuid Oost Vlaanderen
Afgelopen weekend werd het Open Kampioenschap vrijspringen georganiseerd door het BWP Zuid-Oost-Vlaanderen. Bij de driejarigen werd een ultieme finale verreden tussen de vijf beste paarden in de voorronde. Hoewel de paarden ook op exterieur werden beoordeeld telden enkel de resultaten van het vrijspringen voor het dagklassement. Deze nieuwe formule werd dit jaar voor de eerste keer gehanteerd en was dus bij wijze van spreken een proefproject.

Met een totaal van 90 punten haalde Peter de Brabandere's Petrus De Brandegem's BWP-hengst de winst. De Up to You x Guidam-nazaat haalde het met vijf punten van Parfait van het Schaeck (v. Comme Il Faut). Deze BWP-hengst is in eigendom van Perry De Winter. Het podium werd afgesloten door Hugo Boelens' Picaso van d'Abdijhoeve (Kafka vd Heffinck x Clinton).

Net buiten het podium volgden Palou vd Caatshoeve (Bisquet Balou C x Inshallah de Muze) op vier en Phia van de Faunushoeve (Thunder vd Zuuthoeve x Gratianus) op vijf.

Bij de tweejarigen haalde Qinaki van den Dael (Iron Man van 't Meulenhof x Eros Platiere) met slechts twee punten verschil de hoogste score.  Bart Sunaert's BWP-merrie haalde het van Que Passa de Regor (Hunter's Scendro x Darco).

Bij de tweejarigen was er geen finale, de beste 30% kwalificeerde zich wel meteen voor de halve finale vrijspringen Jumping Mechelen.