Oh Mammy Blue De Brandegem en Picasso Van't Koningsbos ongenaakbare kampioenen in vrijspringen Aalter

Oh Mammy Blue De Brandegem en  Picasso Van't Koningsbos ongenaakbare kampioenen in vrijspringen Aalter
Het BWP Gewest Zuid Oost-Vlaanderen organiseerde afgelopen weekend zijn finale Open Kampioenschap vrijspringen in Aalter. Na twee oefennamiddagen blikt de organisatie tevreden terug op het deelnemersveld en de kwaliteit van de jonge paarden.

In de reeks voor 3-jarigen kwam de top vijf nog eens terug voor een super finale. Daarin ging de overwinning naar de BWP'er Oh Mammy Blue De Brandegem (Mr. Blue x Major de la Coeur) van Peter De Brabandere.

De Selle Français-merrie Ellipse de Lezellec (Kannan x Stakkato) behaalde een tweede plaats voor Ohaj de Regor (Kannan x Cento) van de familie Veldeman.
One Way vd Molendreef (Kafka vd Heffinck x Contact vd Heffinck) volgde op de vierde plaats. De laatste in deze ultieme finale was de KWPN-merrie Just Like Krista K (Kannan x What a Kashmir). De merrie strandde op de vijfde stek.




De familie Veldeman zag zijn BWP-hengst, Picasso van 't Koningsbos (Cornet Obolensky x Darco) naar de winst springen bij de 2-jarigen. De hengst haalde het van Pusha van d'Abdijhoeve (Jos van d'Abdijhoeve x Baloubet du Rouet), komende uit de fokkerij van Hugo Boelens.




Boelens' Prada van d'Abdijhoeve (Air Jordan Alpha Z x Clinton) was eveneens goed voor de derde plaats, wat het feest enkel vergrootte voor de Oost-Vlaamse fokker.


Pimpernel v/d Molendreef (Dieu-Merci van T&L x Upsilon van de Heffinck) sprong naar de vierde plaats. Terwijl de vijfde plaats werd ingenomen door Prada van de Maltahoeve (Comme Il Faut x Darco).