Meer dan 100 hengsten voor de BWP hengstenkeuring

Meer dan 100 hengsten voor de BWP hengstenkeuring
2015 begon uitstekend voor BWP met een adembenemende hengstenkeuring, toen voor de eerste keer in het Azelhof te Lier. Terwijl in de meeste stamboeken de inschrijvingen voor de keuringen daalden, konden wij rekenen op een mooie groei. En we houden die trend aan. Vorige editie stonden er 108 hengsten in de cataloog, nu zijn het er 106. Op naar een nieuwe schitterende editie!

Voor de veilinghengsten houden we u nog even in spanning. Deze worden binnenkort bekend gemaakt en verschijnen dan wat uitgebreider online.

Wilt u wat meer cijfers? Tijdens de Tweede Fase van de BWP Hengstenkeuring komen de 3- en 4-jarigen aan bod. Daarvan zijn er in de optie springen 55 BWP’ers en 37 niet-BWP’ers aangemeld. In de optie dressuur zijn er vijf hengsten aangemeld, waarvan drie BWP’ers en twee uit andere stamboeken. Al deze hengsten ziet u aan het werk van 21-23 januari in het Azelhof te Lier. De ‘oudere’ hengsten komen rechtstreeks naar de Derde Fase (17-19 maart) in Hulsterlo te Meerdonk. Dit zijn er nog 9. In totaal zijn er dus 106 hengsten aangemeld voor de BWP Hengstenkeuring 2016!

Tweede Fase BWP Hengstenkeuring: 21-23 januari, Azelhof Lier (Aarschotsesteenweg 201)
BWP Top Stallion Auction: 23 januari om 15u, Azelhof Lier
Derde Fase BWP Hengstenkeuring: 17-19 maart, Hulsterlo Meerdonk (Kouterstraat 6)

Klik hier voor een overzicht van alle deelnemers.