Koliek voor Witney vd Dwerse Hagen op terugweg vanuit Brazilië

Koliek voor Witney vd Dwerse Hagen op terugweg vanuit Brazilië
Afgelopen zondag was er bij Stal Ceulemans nog grote euforie toen Thibeau Spits het nationaal LRV kampioenschap won in de hoogste springreeks bij de pony's. Maar enkele dagen later hebben ze bij Stal Ceulemans minder reden om te vieren. De Grand Prix merrie van Patrik Spits, Withney vd Dwerse Hagen heeft op de terugweg van Brazilië koliek gekregen.

"Normaal zou ons Withney morgen terug thuis zijn. Maar wij gaan haar nu nog wat langer moeten missen! Alles wat kon misgaan is zowat mis gegaan. Nu heeft zij op de terug vlucht koliek gekregen. Het is echt heel ingewikkeld en triestig. Als ze in Sao Paola naar een kliniek zou moeten en uit quarantaine zou gaan, zouden we ze misschien pas volgend jaar terug hebben hier. Ze gaan nu proberen om haar naar Rio de Janeiro te brengen en daar in quarantaine te zetten. Vanuit Rio is er geen uitvoerverbod naar Europa. Nu hopen dat ze dat uur vliegen wel aan kan. We missen haar echt wel! Normaal gezien moet ze niet geopereerd worden als toestand niet zou veranderen. We blijven hopen dat we ze met enkele dagen uitstel bij ons terug hebben." aldus Kristel Ceuleamans.

Update woensdagnacht: "We hebben net goed nieuws gekregen vanuit Brazilie. Het ziet er nu terug goed uit. Withney is rustig aan het eten. Zij zal normaal gezien met een dagje vertraging mogen vertrekken. We gaan blij zijn als we ze vrijdag mogen gaan halen in Frankfurt. Maar pas echt tevreden zijn als ze terug in haar vertrouwde weide zal staan."