Halifax en vier andere hengsten krijgt dekbrevet Holsteiner Verband

Halifax en vier andere hengsten krijgt dekbrevet Holsteiner Verband
Het Holsteiner Zuchtversuch heeft afgelopen dinsdag vijf hengsten met 'vreemd' bloed een goedkeuring van dekbewijs verleend. In totaal ontvingen 1 dressuurhengst en vier springhengsten het groen licht.

Het Holsteiner Verband houdt zuivere fokkerij hoog in het vaandel. Vreemd bloed wordt dus enkel toegestaan indien de hengsten op sportief en fokkerijgebied bijzonder presteren.

De enige dressuurhengst die toegelaten werd was de achtjarige Estobar NRW-zoon, Escolar. De hengst werd dit jaar voor het eerst opgenomen in de fokwaarde berekening van het FN. Meteen scoorde hij aan de top met een fokwaarde van 169 en zekerheid van 82%. De Bundeskampioen van 2012 was eerder al goedgekeurd bij het Südd. Verb., Oldbg, Westf en Rheinland en wordt internationaal in de Lichte Tour uitgebracht door Hubertus Schmidt.

De Hannoveraans gefokte Grand Prix-hengst, All Start (v. Argentinus) heeft sportief gezien een palmares om 'u' tegen te zeggen. de hengst ontvangt daarom nu ook de goedkeuring van de Holsteiner Verband. All Star won met het Ierse team de gouden EK medaille in Zweden.

Ook de nummer één springhengst van de wereld, Halifax van het Kluizebos ontvangt een goedkeuring. De BWP-hengst voert de WBFSH-ranking aan en sprong meermaals naar de winst met ruiter Lorenzo de Luca. De fokker van Halifax van het Kluizebos werd begin deze maand in Genève gehuldigd als Fokker van het Jaar.

De 22-jarige For Pleasure-zoon Forsyth had al een dekbrevet voor het Hannoveraner Verband. Als vader is Forsyth  vooral bekend als vader van Fine Lady 5, die met Eric Lamaze brons won in Rio de Janeiro In 2001 kreeg de hengst op de Bundeschampionat het topcijfer 9,6. Van 2003 tot 2006 was Forsyth onder Toni Hassmann internationaal actief tot driesterrenniveau.

Ook de SF-hengst Quabri de L'Isle (v. Kannan) kreeg groen licht. De hengst was al goedgekeurd bij het SF en Os en werd dit jaar door het KWPN erkend. De Kannan-zoon is zelf zeer succesvol op het hoogste niveau. Zo won Quabri de l’Isle dit jaar de Rolex Grand Prix van Versailles én die in Calgary, maar schreef ook in 2016 de Rolex Grand Prix van Genève op zijn naam.