Grand Prix paarden leveren ook prijskamp winnaars

Grand Prix paarden leveren ook prijskamp winnaars
Gisteren werd de eerste BWP prijskamp van het seizoen traditioneel in Moerbeke gehouden. Opnieuw kon de organisatie op heel wat paarden en veulens rekenen. In de reeks A voor vrouwelijke springveulens ging de overwinning naar Olympia Van De Tramroute (Jon Pleasure van de Mispelaere x Italic Des Salines) van Dirk Meulewaeter. Oliva Odeveld (Cicero Z x Lord Z) van Roger en Tom Van De Vijver werd 2e. Op de 3e plaats eindigde Opaline VD Heirweg (Triomphe de Muze x Obourg) van Evelien en Bart De Poorter.

Reeks B werd gewonnen door Ophelia MxL (Nabab de Reve x Numero Uno) van Pieter en Maria Merckx-Linander. Kenny De Smedt zag zijn Ocean Blue (Dieu-Merci van T&L x Winningmood van de Arenberg) 2e worden. Oriana (Marius Claudius x Toulon) van Jozef Polfliet werd 3e.

Ook de mannelijke springveulens werden opgedeeld in twee reeksen. De eerste reeks werd gewonnen door Orléans van de Kruishoeve (Fantomas de Muze x Vagabond de la Pomme) van Eric en Christiaan Polfliet - Meulewaeter. Oregon van de Stationshoeve (Echo van 't Spieveld x Kashmir van Schutterschof) werd 2e. Deze werd gefokt bij Gert De Nijs. Op de 3e plaats zagen we opnieuw een fokproduct van een hengst die momenteel aan het doorbreken is op het hoogste niveau, Oleandro van het Herdershof (Bisquet Balou vd Mispelaere x Welfgeist).
Rudi Boghaert won de andere reeks met Ode van de Voortakker (Marius Claudius x Canabis Z). Odoi Van Den Doorndonk (Deauville de la Vie x Toulon) werd 2e. De naam 'Van Den Doorndonk' verwijst naar de fokkerij van Paul De Waele. Orinoco (Zirocco Blue VDL x Toulon) van Jozef Polfliet eindigde op de 3e plaats.

Klik hier voor de volledige uitslag.