Goede start met 29 aangewezen hengsten bij KWPN

Goede start met 29 aangewezen hengsten bij KWPN
De eerste dag van de KWPN Hengstenkeuring powered by Massey Ferguson heeft gisteren 29 aangewezen springhengsten opgeleverd. Zonen van Bubalu VDL, Dexter R en Kannan zijn tevens uitgenodigd voor de kampioenskeuring.

Het was een lange maar productieve dag in de Brabanthallen. 77 hengsten verschenen ten tonele in de tweede bezichtiging, waarvan er 35 werden uitgenodigd voor de derde bezichtiging welke aansluitend plaats vond. Een goede groep van 29 hengsten kreeg groen licht voor het verrichtingsonderzoek, waaronder vier zonen van topverver Kannan, twee van Dexter R en twee van Codex One. “Als commissie zijn we heel tevreden over vandaag. We waren aangenaam verrast doordat het gros van de hengsten heel naturel sprong. We zijn niet op zoek naar spectaculair springende hengsten, maar juist naar natuurlijk springende hengsten waarbij we een inschatting kunnen maken van de aanleg. Dat viel vandaag niet tegen!”, legt commissievoorzitter Cor Loeffen uit.

“We hebben qua bloedvoering een heel gemêleerd gezelschap gezien vandaag. Dat is een groot voordeel van een open stamboek en het is een positieve ontwikkeling. Zo zijn we ook heel blij dat we aan vier zonen van topvererver Kannan een uitnodiging voor het verrichtingsonderzoek hebben kunnen geven. En daarnaast vielen diverse jonge hengsten op met goede zonen, zoals Dexter R, E-Star, El Salvador en toch ook de al wat oudere Bubalu VDL (foto boven). We hopen deze lijn voort te kunnen zetten!”, aldus Cor Loeffen.

Voor de kampioenskeuring zijn uitgenodigd: Ivaro (Bubalu VDL uit Beamonika keur IBOP-spr v.Quidam de Revel, fokker Th.H. Gelink uit Lievelde) van de VDL Stud, I.Wellie R 58 (Dexter R uit S.Wellie 12 elite sport-spr v.Mermus R, fokker Stal Roelofs uit Den Ham) van Stefan Adamowicz en Idrigill van de Groote Kamps (Kannan uit Wersina I stb IBOP-spr prok pref v.Indoctro, f/g E.W.J. Bakker uit Raalte).

Vandaag om 08.00 uur vervolgt de tweede bezichtiging, met aansluitend de derde bezichtiging. Rond de klok van half 3 is de volledige collectie aangewezen hengsten bekend en wie zich de kampioen van 2016 mag noemen.

Bekijk hier de uitslagen van gisteren.