Duitse fokkerij komt met nieuw kwaliteitslabel 'German Horse Quality'

Duitse fokkerij komt met nieuw kwaliteitslabel 'German Horse Quality'
De Duitse 'Gründlichkeit' is een echt cliché over onze oosterburen, maar soms berust het wel degelijk op waarheid. De Duitse fokkerij tracht nu in haar licht chaotische landschap wat orde te brengen en roept het kwaliteitslabel 'German Horse Quality' in het leven.

Vorig jaar al begonnen sommige fokverbanden in Duitsland al met het uitleveren van zilveren paspoorten bij nieuw geregistreerde veulens in plaats van rode. Naast de zilveren kleur prijkt ook het label 'German Horse Quality' op de achterkant. "De wens van ons fokverband is om met dit gemeenschappelijke kwaliteitslabel opnieuw erkenning te krijgen voor Duits gefokte paarden, zeker in het buitenland", zei Dr. Klaus Miesner, zaakvoerder van de fokafdeling van de Duitse Rijvereniging FN.

Sinds begin 2019 hoort nu ook een website bij het nieuwe label: www.germanhorsequality.com. Je kan ze in het Duits en in het Engels bekijken en er lezen over traditie, fokkerij en de successen van Duitse paarden. De website moet iedereen die in het binnen- en buitenland op het German Horse Quality-label stoot, informeren. Vanaf de homepage wordt je snel verder geleid naar de individuele sites van de fokverbanden.

"De website mag en kan geen concurrentie vormen voor de websites van de fokverbanden zelf. Het gaat hier meer om een soort bundeling van krachten. Om nog meer klanten aan te spreken willen we dit jaar ook een Russische, Spaanse en Chinese versie online zetten," hoopt Dr. Miesner.

Foto: Screenshot homepage van www.germanhorsequality.com