Drie voormalige toppaarden zijn overleden

Drie voormalige toppaarden zijn overleden
Drie voormalige toppaarden zijn de voorbije dagen van ons heen gegaan. Het gaat hier om Ever Mury Marias Z, Quito de Baussy en In Style.
Via zijn Facebookpagina liet Patrick McEntee (foto) weten dat Ever Mury Marais Z (v. Elton) op 18-jarige leeftijd is gestorven. Ever Mury werd gefokt bij Catherine De Buyl en is altijd bij haar op stal gebleven.
Met McEntee in het zadel wisten zij zich zowel in 2008 (Goteborg) en 2009 (Las Vegas) te plaatsen voor de Wereldbeker finales.
De 4 ster concours van Fontainebleau in juni 2013 was het laatste internationale optreden van het duo alvorens Ever Mury mocht genieten van zijn pensioen.

Een andere topper die van ons heen is gegaan is de 33-jarige Quito de Baussy (v. Jalisco B). Met de Fransman Eric Navet won hij dubbel goud op de Wereldruiterspelen van Stockholm in 1990. Een jaar later behaalden zij EK goud in La Baule en in 1991 was er een bronzen medaille op de Olympisch Spelen in Barcelona. Maar daar bleef het niet bij, want zij wonnen ook brons op het EK van Gijon in 1993 en op de Wereldruiterspelen in Den Haag was er in 1994 nog een zilveren medaille.
Zijn laatste levensjaren bracht Quito door bij de familie Navet waar hij werd geboren.
Sinds twee weken ging hij plots fel achteruit. In het bijzijn van Eric Navet werd Quito uiteindelijk ingeslapen.

Tot slot is ook het voormalige toppaard van Ian Millar overleden. Het gaat hier om de 20-jarige In Style (v. Acord II) waarmee Millar op de Olympische Spelen van Hong Kong in 2008 teamzilver won met Canada. Op de Pan American Games in Rio behaalden zij een jaar eerder eveneens een zilveren medaille met het team en eindigden zij individueel op de 4e plaats. Sinds begin 2012 mocht de ruin genieten van zijn pensioen.