Cibello Z, Daiquiri Z en Echo van Spalbeek Z dagwinnaars op Zangersheide

Cibello Z, Daiquiri Z en Echo van Spalbeek Z dagwinnaars op Zangersheide

Vandaag kwamen op domein Zangersheide de vijf- en zesjarige paarden voor de tweede keer in de ring om een selectie voor het WK of het BK in de wacht te slepen. Ook de vierjarigen mochten vandaag hun kwaliteit laten zien.

Bij de vierjarigen, die vandaag hun eerste en enige manche sprongen, ging de winst naar Cibello Z. Deze nakomeling van Cicero Z werd voorgesteld door Jan Vlemmix, en is gefokt én in eigendom van Stoeterij Zangersheide. Hij kreeg van de jury 8.70 voor de techniek, 8.20 voor vermogen en 8.80 voor rijdbaarheid. De tweede hoogste score was voor Double Turn Z (v. Diarado), voorgesteld door Laura Stotzem en in eigendom van fokker Pieter Jadoul. Voor Alejandro Z (v. Air Jordan Z) was er een derde plaats.

In de rubriek voor vijfjarigen was de overwinning vandaag voor Daiquiri Z, een dochter van Der Senaat 111 die voorgesteld werd door Gilles Dunon. Daido van 't Ruytershof Z (v. Dieu Merci van T&L) werd tweede en de winnaar van gisteren, Dylano van de Heide Z (v. Denzel van het Meulenhof) sprong vandaag naar de derde plaats.

Bij de zesjarigen was Echo van Spalbeek Z (v. Elvis Ter Putte) vandaag de beste. Hij werd gevolgd door Campana Z (v. Caruso la silla) en Seleste B Z (v. Spartacus).

Na de twee gereden manches werd een eindklassement opgemaakt. De eerste 3 paarden uit elke leeftijdscategorie selecteren zich voor het Wereldkampioenschap, de nummers vier en vijf mogen naar het BK in Gesves. Bij de vijfjarigen bestond de top drie uit Dylano van de Heide Z,  Amiro B Z en Daido van't Ruytershof Z. Diamant van't Coseveld Z en Calgary van de Haterbeek Z plaatsen zich op vier en vijf. Bij de zesjarigen gaan E-Risingson Z, Indiana-K van't Kattenheye Z, Ghana FS Z en Rinken Z naar het WK. Deze laatste twee scoorden ex aequo en worden beide geselecteerd. Valdes Z staat op de vijfde plaats en mag naar Gesves. 

Bekijk alle uitslagen hier