BWP'er Z7 Ipswich en fokker Miriam Van der Kloet in de prijzen ...

BWP'er Z7 Ipswich en fokker Miriam Van der Kloet in de prijzen ...

Voor de derde maal werden de GCL Awards uitgedeeld in Praag. Tijdens de vooravond van de Super Grand Prix en Praag Play Offs werden verschillende mensen in de kijker gezet. Team Z7 viel daarbij het vaakst in de prijzen.

Eigenaar van het beste paard werd H.H. Sheikha Maitha, eigenaresse van Z7 Ipswich. De BWP-ruin is een zoon van Glock's London en komt uit de fokkerij van Jooken en Miriam Van der Kloet. Tijdens het GCL seizoen kwam de ruin aan de start met Shane Breen voor de Rome Gladiators.

De fokkers van het beste paard kregen bijgevolg een award voor beste fokker van het beste paard. "Dit is fantastisch," vertelt Miriam. "Twee weken terug kreeg ik een telefoontje in Maastricht en was er even stil van, ik ben altijd al fier geweest op Ipswich, maar nu echt super trots!"

De Japanse springruiter, Mike Kawai ontving de Award voor beste U25 ruiter. Beste GCL ruiter werd Christian Ahlmann. Ahlmann won eerder al de titel. Hij kwam tijdens het Global Champions League seizoen aan de start voor de Shanghai Swans. "Ik kan op een mooie stal paarden rekenen, dat is een privilege waar ik elke dag dankbaar voor ben."