BWP op 2 en Zangersheide op 3 in de nieuwste WBFSH ranking

BWP op 2 en Zangersheide op 3 in de nieuwste WBFSH ranking
Op de nieuwste WBFSH ranking staat het Holsteiner Verband nog altijd bovenaan. Zij krijgen in de top 3 het gezelschap van twee Belgische stamboeken met BWP op 2 en Zangersheide op 3.
BWP doet zo 2 plaatsen beter in vergelijking met de vorige ranking. Zangersheide stijgt dan weer 3 plaatsen.
Het KWPN moet één plaats prijsgeven en staat nu op de 4e plaats. Op de 5e plaats hebben wij het Selle Francais stamboek dat 3 plaatsen is gezakt.
Ook het sBs stamboek doet het op deze ranking beter, zij stijgen van de 9e naar de 6e plaats.

Klik hier voor de stamboek ranking.

Het beste paard ter wereld is ook deze maand de Holsteiner Chesall Zimequest (v. Casall) van Simon Delestre uit de fokkerij van de Duitser Geunter Schuder. De sBs'er HH Azur (v. Thunder van de Zuuthoeve) die werd gefokt bij Nathalie Beaufort staat op de 2e plaats. Azur wordt gereden door Mclain Ward. Op de 3e plaats hebben we de KWPN'er Bintang II (v. Tangelo van de Zuuthoeve) van Laura Renwick. De hengsten van wijlen Louis Vets van de Zuuthoeve leveren zo dus de nummers 2 en 3 van de wereld.

Flora de Mariposa (v. For Pleasure - fokker Herman De Brabander) is de beste BWP'er op de 10e plaats. Op de 17e plaats hebben we Elky van het Indihof (v. Toulon - fokker Didier Baert). First Class Van Eeckelghem (v. Balou du Rouet - fokker Pierre Floru) staat op de 18e plaats.
Op de 21ste plaats hebben we de winnaar van de Grote Prijs in La Baule met Grand Cru van de Rozenberg (v. Malito de Reve). Harrie Smolders zijn troef voor Rio Emerald NOP (v. Diamant de Semilly) blijft ook stijgen op de ranking, hij staat nu op de 25ste plaats. Net binnen de top 30 hebben we nog Equador van 't Roosakker (v. Nabab de Reve).

Het beste Z-paard is op de 7e plaats Atlantis (v. Andiamo). HH Carlos Z (v. Chellano Z) en Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) staan op plaatsen 13 en 18. Bowie Z (v. Balou du Rouet) zien we terug op de 27ste plaats. Deze doet 1 plaats beter dan H&M Challenge vd Begijnakker Z (v. Chellano).

Klik hier voor de individuele ranking.