26 dressuurhengsten gaan door naar het verrichtingsonderzoek

Uit een aanbod van 42 in de tweede bezichtiging gepresenteerde dressuurhengsten vandaag op de KWPN hengstenkeuring powered by Massey Ferguson zijn er 26, via de derde bezichtiging, aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Onder hen vijf zonen van Apache.

Topleverancier Apache maakte net als in de eerste bezichtiging een goede indruk met zijn zonen. Vijf mogen zich onder het zadel gaan bewijzen in het verrichtingsonderzoek, waarvan Iniesta VDT (uit Velvet V.D.T. keur v.Ferro, f/g Ad van de Tillaart uit Zijtaart) en Igor (uit Crisjena keur IBOP-dres v.Vivaldi, fokker J. de Bruijn uit Schelluinen) van Ad Valk zijn uitgenodigd voor de kampioenskeuring morgen. Laatstgenoemde bleek de grootste publieksfavoriet. “De zonen van Apache vielen op met hun bergopwaartse bewegingsvorm en sterke achterbeengebruik. We gaan graag verder selecteren in het verrichtingsonderzoek”, reageerde Bert Rutten, die dit seizoen zijn debuut maakte als commissievoorzitter. “We hebben vanuit de Fokkerijraad opdracht gekregen om ruim aan te wijzen voor Ermelo, omdat we ze daar onder het zadel dichter bij het fokdoel kunnen testen. Het was vandaag geen moeilijke opgave, en ook hebben we een aantal hengsten kunnen aanwijzen die interessant zijn in het kader van bloedspreiding. Daarbij denk ik bijvoorbeeld aan zonen van Fürst Wilhelm, Voice en Connaisseur.”

Naast Apache deed de kersverse keurhengst Johnson ook goede zaken, hij kreeg drie sterk bewegende zonen aangewezen. Desperado en Dream Boy kregen beide twee zonen aangewezen, waaronder van laatstgenoemde zoon Ierland (Dream Boy uit Zaragoza keur IBOP-dres v.Jazz) van Stoeterij Broere tevens is uitgenodigd voor de kampioenskeuring. Ook van Bordeaux mogen twee zonen naar Ermelo, waaronder de voor de kampioenskeuring aangewezen Idool N (Bordeaux uit Wiana ster pref v.Jazz, fokkers J.A. en B. Naber uit Vredenheim) van Joop van Uytert. De vijfde kandidaat die vandaag is uitgenodigd voor de kampioenskeuring, welke morgenmiddag gepland staat, is de Cupido-zoon Indiana Jones Platinum (uit Zitagea keur IBOP-dres sport-dres v.Special D, fokker H.P. Cazemier uit Bunne) van Titan Wilaras.

Bekijk hier de volledige uitslagen van vandaag.