Eye Of The Master laat Flanders Horse Expo daveren met succesvolle editie

Eye Of The Master laat Flanders Horse Expo daveren met succesvolle editie
Na enkele jaren afwezigheid stond de (inter)nationale springsport afgelopen weekend centraal in Gent. Reden voor het team van Eye Of The Master om een knappe veiling te koppelen aan het exclusieve evenement.

Op vrijdag avond werden verschillende getalenteerde jonge springpaarden en uitzonderlijke embryos geveild, online en voor het publiek van Gent. De zevenjarige schimmelhengst, Cornetico Van 't Hooghof (Cornet Obolensky) haalde het meeste geld en wisselde na afloop voor 72.000 euro van eigenaar.

Ook de driejarige Uranus van Loheky (Uricas vd Kattevennen x Chin Champ) kon op veel bijval rekenen. De zoon uit de moederlijn van Cardento vond een nieuwe eigenaar voor 52.000 euro. Het derde geld kwam op naam van de vijfjarige Carignano (Can Can del Terriccio). De vijfjarige ruin wist de kopers te bekoren tot 46.000 euro.

Het duurste embryo was een embryo van Balou du Reventon, rechtstreeks uit Gatoucha van 't Roosakker. De nieuwe eigenaar legde 32.000 euro op tafel voor dit embryo.

"We zijn enorm opgetogen met de geslaagde veiling," licht de organisatie toe. "Het idee was een toegankelijke, maar tevens ook enorm kwalitatieve collectie aan te bieden. Voor ieder wat wils, als het ware."

"We zijn ervan overtuigd dat we in dit opzet geslaagd zijn en kijken al uit naar onze volgende editie deze zomer..."