Eric Lamaze is nieuwe Canadese Chef d'Equipe.

Eric Lamaze is nieuwe Canadese Chef d'Equipe.

De Canadese Olympische springruiter, Eric Lamaze is de nieuwe Technische Adviseur voor de Canadese federatie. Lamaze zal zo dienst doen als Chef d'Equipe voor het Canadese springteam.  Lamaze vervangt zo Technisch adviseur, Mark Laskin, met wie de federatie na de Olympische Spelen de samenwerking stop zette.

"Ik ben enorm gemotiveerd om het Canadese team te helpen groeien," vertelt de 53-jarige springruiter. "Ik zal mijn eigen wedstrijdagenda sterk inperken zodoende ik de nieuwe uitdaging degelijk en goed kan uitvoeren. Het is een eer om deze positie te mogen invullen."

"Ik heb een sterke visie voor de sport in Canada en wil deze ook in al zijn perfectie - op termijn - uitgevoerd zien." vertelt Lamaze.

Lamaze sprong zelf al een enorm palmares bijeen. Zo won hij een individuele bronzen medaille tijdens de Wereld Ruiter Spelen in 2010 en haalde vier Pan American Games medailles, inclusief een team gouden medaille.  Verder heeft hij zowel een gouden, zilveren als bronzen Olympische medaille. Om de lijst compleet te maken pronken er heel wat Grand Prix-zeges op het palmares waaronder Calgary, Genève, Aken, La Baule, Rome, enz.

In 2021 werd Lamaze geëerd met de erkenning van de Order of Sport Award. Lamaze zal voor het eerst als chef d'Equipe optreden tijdens de CSIO4* Nations Cup in Wellington, volgende maand.