Equnews zet klimaat voorop en gaat voor CO2-neutrale hosting

Equnews zet klimaat voorop en gaat voor CO2-neutrale hosting

Vorig jaar mocht Equnews samen met de andere websites van Equ.Media (zoals Equschool.com, indoorwerkingen.be, equivox.be, equlifestyle.eu, enz.) ruim 8.000.000 unieke bezoekers ontvangen (klik hier). Met ruim 50.000.000 webpages die gelezen werden betekent dit ook een enorm dataverbruik. U staat er wellicht niet dagelijks bij stil maar “internet” is één grote energievreter.

ICT-technologie is inmiddels verantwoordelijk voor zo’n 7,5% van de wereldwijde uitstoot van CO2. Dit staat gelijk aan de uitstoot door de volledige luchtvaartindustrie!

Equ.Media draagt het klimaat hoog in het vaandel. "Uiteindelijk is een beter klimaat niet alleen beter voor de mens, maar ook voor onze geliefde paarden en andere dieren," klinkt het. Na één maand getest te hebben is onze redactie dan ook blij te kunnen melden dat we sinds 2022 alle webverkeer via CO2-neutrale servers toegankelijk maken. Dit zijn servers die aangestuurd en onderhouden worden door energie die 100% afkomstig is van natuurlijke bronnen zoals windkracht.</p>

Alle beetjes helpen!