Endel Ots over Olympische troef, Bohemian: "De druk voel ik niet, wel de drang om nieuwe seizoen te beginnen!"

Endel Ots over Olympische troef, Bohemian: "De druk voel ik niet, wel de drang om nieuwe seizoen te beginnen!"

Vorig jaar werd bekend dat de Amerikaanse dressuurruiter, Endel Ots de teugels overnam van Catherine Dufour's Olympische paard, Bohemian. In een interview aan de Amerikaanse redactie van chronofhorse laat de ruiter weten dat hij nu niet direct extra druk voelt, wel de drang om het nieuwe seizoen aan te vatten!

"Ik was al langere tijd op zoek naar goede paarden voor mijn sponsor, Heidie Humphries. Ik was net terug in Amerika, na mijn zoektocht in Europa, toen de verkoop van Bohemian bekend werd. De volgende dag sprong ik op het vliegtuig, liet hem keuren en nam hem mee richting Florida..."

Humphries is een mecenas voor de Amerikaanse dressuursport. Ze verzekerde niet alleen Bohemian maar zo ook Fleau de Baian voor Christian Simonson en oa. Lars van de Hoenderheide voor Adrienne Lyle.

Nu Ots de teugels in handen heeft van een Olympisch paard is hij ongeduldig het nieuwe seizoen te kunnen starten. "Ik voel geen extra druk, wel leg ik mezelf steeds veel druk op. Het is belangrijker het juist te doen op het juiste moment dan een ego na te streven. "


bron: Chronofhorse.com - F. © Libby Law for Equnews