Emilly Moffitt's Winning Good verkocht aan Jorge Matte

Emilly Moffitt's Winning Good verkocht aan Jorge Matte

Poden Farms ruiter Emily Moffitt heeft afscheid moeten nemen van haar toppaard Winning Good. De 41-jarige Chileense ruiter Jorge Matte zal de teugels van de dertienjarige ruin over nemen. 


Emily Moffitt en Winning Good waren een uiterst sterk duo op het hoogste niveau van de springsport. In 2021 maakte het duo deel uit van het Global Champions League team London Knights die de CSI5* Super Cup Final in Praag wonnen. Daarnaast verzekerde het duo ook goud in de CSIO5* Challenge Cup tijdens de Longines FEI Nations Cup Final in Barcelona. Ook op de CSIO5* in La Baule noteerden ze een dubbele foutloze omloop. In 2019 leverden ze hun bijdrage aan de overwinning van het Britse team in de CSIO5* Nations Cup in Dublin. Moffitt en Winning Good hebben dus al een indrukwekkend palmares uitgebouwd samen.

Voortaan zal de ruin dus aan de start komen met Jorge Matte.  

"Mijn liefste Winnie, waar moet ik beginnen", gaat Emily van start. "Ik heb zoveel dingen om je voor te bedanken. Van de lessen die je me geleerd hebt tot de herinneringen die ik voor altijd bij me zal houden. Ik zou niemand anders gewild hebben op deze gekke reis met mij de laatste 4 jaar. Alles wat ik kan zeggen is dank je wel dat je jezelf bent. Ga en blijf een geweldige vriend", besluit Moffitt. 

Bron: Emily Moffitt