Vedett van de Peerdenhoeve wint West-Vlaamse Free Jump Cup manche bij Stal de Ark

Vedett van de Peerdenhoeve wint West-Vlaamse Free Jump Cup manche bij Stal de Ark

In de Altez National BWP Free Jump Cup in West-Vlaanderen, die de zesde en laatste finale voor de finale markeerde, konden opnieuw heel wat twee en drie jarigen tonen wat ze in hun marge hebben. Op de piste van Stal de Ark was de overwinning bij de drie jarigen voor Vedett Van De Peerdenhoeve. Emerald en GFE Candy Candy de Nantuel leverden de winnaars bij de twee-jarigen.

Bij de drie jarige paarden stond de hengst Vedett Van De Peerdenhoeve met 85 punten op één. Deze zoon van GFE Excalibur dela Tour Vidal is een fokproduct van Willy Gesquiere. Op de tweede plaats ontstond er een ex aequo voor drie paarden die allen 83 punten scoorden. Zo ging de tweede plaats naar de door Jonathan Van Den Berghe gefokte hengst Valero Van De Moerbeiboom (Urivas vd Kattenvennen), ook naar de hengst Viva Boma Van De Cockedrillehoek (Aganix du Seigneur Z) gefokt door Dominiek en Siska Noppe - Van Hecke, en naar de merrie Catch Me If You Can Nfr Z (Cicero z van Paemel). De vijfde plaats was voor Vacceli Framboise (Amadeo van 't Vossenhof Z), een merrie van Maarten en Katrien Verhaeghe - Donck. 

Wester Van Het Henselhof beste mannelijke 2-jarige


Bij de tweejarige hengsten won Wester Van Het Henselhof (GFE Candy de Nantuel), gefokt door Tom De Vlamynck, met 86 punten. Op de tweede plaats met 84 punten kwam Naxotic vd Lindehoeve Z (Naxos Vd Lindehoeve) van de fokker Isabelle Storme. De amazone presteerde zelf afgelopen weekend ook top in Gent. De top drie bij de twee jarige hengsten sloot fokker Kris Vanderfaeillie af met het paard New In vd Hazewind (Naubri VD Hazewind). Witse van 't Eikhof (Quatre Mai T&L) van Francis Vanhoutte sprong naar de vierde plaats gevolgd door de Orak d'Hamwyck-nakomeling Olympus van Jonckhoeve Z. 

Lieven Lammers plaatst twee Stal De Slypshoek-merries bovenaan


Watch me vd Slypshoek (Emerald), gefokt door Stal De Slypshoek en voorgesteld door Lieven Lammers veroverde met 85 punten de eerste plaats bij de merries. Lammers had ook de tweede beste merrie bij zich, met Waikiki vd Slypshoek (Emerald) op twee. Deze merrie is eveneens een fokproduct van Stal De Slypshoek. Met 83 punten eindigde Weelde II Van De Hemel (Comilfo Plus Z), een merrie in eigendom van Rene en Celine Claeys, derde. De vierde plaats ging naar Wonder Woman van't Landouwehof, een dochter van Clinton gefokt door Demeyer's Landouwehof. De vijfde plaats leverde een ex aequo op tussen Uricalouna van 't Larehof Z (Uricas vd Kattevennen) van Lars Verschueren en Wondereuse van de Sterredreef (Comilfo Plus Z) van fokkers Lennart Vermeulen en Laurence Cocquyt. 

Resultaten