Donderdag 23 mei: Debat over paardenwelzijn met Prof. Machteld Van Dierendonck en special guests

Donderdag 23 mei: Debat over paardenwelzijn met Prof. Machteld Van Dierendonck en special guests

Doe mee aan een verhelderende discussie met Professor Machteld Van Dierendonck op donderdag 23 mei 2024 om 20.00 uur in Kasteel Wissekerke. Samen met speciale gasten Marina Tondeleir van The Old Horses Lodge, Peter Van Miegroet en Patrick D'Eer, allemaal ervaren kenners van paarden, gaan we in gesprek vanuit verschillende perspectieven. Internationaal gerenommeerd kunstenaar William Sweetlove zal een aantal beelden tentoonstellen die onze missie ondersteunen.

Praktische Informatie

Datum: Donderdag 23 mei 2024, om 20.00 uur
Deuren open: 19.30 uur
Locatie: Kasteel Wissekerke in Bazel (Kruibeke)
Deelname: Tickets kosten 10 euro (je steunt hiermee onze activiteiten)

LET OP! Inschrijving verplicht: Stuur een e-mail naar info@vanstaartjes met vermelding van het aantal deelnemers en schrijf het bedrag over naar het rekeningnummer BE98 0689 3849 1393 van Van Staartjes, of via QR-code.

Wie gaan we in gesprek met?

Prof. Machteld Van Dierendonck (1961) is bioloog, klinisch etholoog en onafhankelijk wetenschapper. Ze doceert aan de faculteit diergeneeskunde van de UGent en de UAntwerpen en werkt samen met de Universiteit Utrecht. Naast onderzoek en onderwijs houdt ze zich bezig met de behandeling van probleempaarden en paardenproblemen. Ze was betrokken bij het onderzoek voor de Welzijnsmonitor Paard (WMP) en is de drijvende kracht achter het Keurmerk Paard en Welzijn. Naast haar academische werk huisvest Prof. Dierendonck haar eigen paarden, waarvan de senior 37 gelukkige jaren telt, en geeft ze ook pensionpaarden een gelukkig paardenleven.

Speciale gasten

Marina Tondeleir: Vertegenwoordigt The Old Horses Lodge (TOHL) en leidt het team dat de dagelijkse zorg van de opvangpaarden onder haar hoede heeft. TOHL is het grootste paardenasiel in Vlaanderen, en net als eenieder die zijn bijdrage levert om dieren een beter leven te geven, zijn we hen zeer dankbaar.

Dr. Peter Van Miegroet: Chirurg en internationaal jumpingruiter en paardenkenner. Vanuit zijn ruime ervaring kan ook hij bepaalde aspecten toelichten.

Dhr. Patrick D'Eer: Hippisch ondernemer, paardenfokker in verschillende disciplines en meer. Ook hem zijn we dankbaar dat hij zijn visie en bezorgdheden met ons wil delen.

Wat kan je verwachten?

In een fraaie setting met een drankje en expo van kunstwerken van niemand minder dan William Sweetlove, gaan we in gesprek met Prof. Van Dierendonck over paardenwelzijn. Wat betekent dat? Wat zijn quick wins en eenvoudige tips en tricks om met kleine veranderingen veel welzijnswinst te maken? Hoe zit het met sportpaarden, hengsten, enzovoort? Onze speciale gasten gaan met haar in debat. Alle vier hebben ze ruime ervaring in het dagelijkse werkveld. Veel dank aan hen dat zij hun ervaringen en kennis met ons willen delen!