Dierenartsen verwijderen vetbult zo groot als meloen uit maag paard

Dierenartsen verwijderen vetbult zo groot als meloen uit maag paard

Bizar verhaal uit Nederland: de artsen van de dierenkliniek Hellendoorn-Nijverdal hebben een vetbult zo groot als een meloen uit de maag van een 10-jarige merrie gehaald. 

"Het paard kreeg telkens koliek zodra hij iets gegeten had", vertelt de eigenaars. "Het leek alsof er iets druk zette op zijn darm. Zowel wij als de dierenarts hadden geen enkel idee wat hiervoor de oorzaak kon zijn. Er volgde een onderzoek en daaruit bleek dat het paard een 'soort massa' in haar buik moest hebben". 

"Ik dacht eerst: 'voel ik dit echt?'", aldus chirurg Eric Raterink. "Toen mijn collega later nog eens voelde, was de vetbult verdwenen. Later bleek hij toen naar een andere plek te zijn verschoven maar op dat moment wisten we dat nog niet. Uit het bloedonderzoek kwam niks geks, dus hebben we uiteindelijk besloten om Auke te opereren". 

"De massa in de maag bleek geen tumor, wat we eerst dachten maar een vetbult zo groot als een meloen. Niet kwaadaardig, maar natuurlijk wel erg vervelend voor het paard. Ik heb nog nooit een vetbult met die omvang gezien", aldus de chirurg.