De COVID 19- ervaring van Italiaanse junior Catarina: "Vraag aan de stal eigenaar om je dagelijks foto's te sturen van je paard, dat helpt!"

De COVID 19- ervaring van Italiaanse junior Catarina: "Vraag aan de stal eigenaar om je dagelijks foto's te sturen van je paard, dat helpt!"

De Lockdown regeert in zowel Azië, Europa, Australië als Amerika. Ook Afrika en Zuid-Amerika komen in contact met de Corona pandemie en sluiten één voor één de deur. Hard getroffen is Italië, maar hoe loopt de quarantaine periode er? Een stuk strikter als bij ons! We spraken online met een Junior amazone van Italië over haar ervaring in deze periode. "Mijn levendige stad, Rome, is nu een dode plaats..."

"Ik hoorde het eerst over de pandemie via sociale media. Zelf toen ik er systematisch meer en meer over hoorde had ik nooit gedacht dat het zo erg zou worden of mijn leefwereld zo zou beïnvloeden. Ik had ook nooit verwacht dat ik m'n paard voor zo'n lange periode niet zou kunnen zien, maar het is nu zo..."

"De meldingen begonnen ongeveer een maand terug. Op dat moment betrof  het enkel de noordelijke gemeentes en konden we in Rome nog normaal  leven, maar gradueel wijzigde alles. Nu is alles in strikte lockdown tot midden april en waarschijnlijk lang erna..."


Will  je zelf je verhaal delen? #TogetherStrong : contacteer ons op marketing@equmedia.be


"Initieel werd er vanuit de federatie gecommuniceerd dat we onze paarden nog zouden kunnen rijden en bezoeken.  Elke keer als we op stal  kwamen was het wel noodzakelijk een document te ondertekenen dat bevestigde dat we bewust ons huis verlaten. Op dat  moment beslisten enkele stallen de deuren te sluiten.  Pistes werden gesloten en enkel eigenaars waren nog toegelaten op stal.  Maar de dag erna wijzigde alles. Enkel de eigenaar van de stal was nog in de mogelijkheid de paarden te verzorgen. Een totale lockdown dus..."

"Ik heb het er moeilijk mee. Ik heb m'n achtjarige Cool Boy al niet meer gezien sinds 10 maart. We kunnen ons huis niet verlaten tenzij enkel om eten te halen of medicijnen. Dat zorgt ervoor dat je soms tot een uur moet aanschuiven in de supermarkt, vaak voor slechts enkele producten want de rekken zijn bijna allemaal leeg. "

"In het begin had ik het echt moeilijk met de situatie, maar ik snap nu dat dit ons op lange termijn sterker zal maken en dat dit de enige manier is om het virus de baas te zijn."

TIP "Als je niet in staat bent je paard te bezoeken, vraag dan de persoon die zorg draagt voor je paard om dagelijks foto's of filmpjes te sturen, zo blijf je in contact. Het helpt echt en geeft je gemoedsrust.  Dat en mediteren..."

f. Catarina Privé