“Dankzij equi-yoga at home verbeteren ruiters hun prestaties, anytime and anywhere”

“Dankzij equi-yoga at home verbeteren ruiters hun prestaties, anytime and anywhere”

Deze herfst lanceert Melissa Seneca, voormalig professioneel jumping amazone, een volledig nieuw concept: equi-yoga at home! Dit online platform leert ruiters vanuit de eigen huiselijke warmte om beter in hun zadel zitten en voor zichzelf zorgen dankzij yoga, pilates, functional movement en mindfulness.

Het is tijd dat ruiters naast de zorg voor hun paard ook beter voor zichzelf zorgen. Dat is de visie van Melissa. In haar zoektocht naar pijn- en stressvrij rijden ontdekte ze yoga, iets wat ze nu ook met het ruimer publiek deelt. Als yoga- en mindfulness teacher, alsook functional movement trainer helpt Melissa via met equi-yoga.be ondertussen dagelijks de prestaties van ruiters verbeteren. Of je nu professioneel ruiter, of eerder recreatief paardrijder bent, iedereen kan bij haar terecht.

Dankzij equi-yoga wordt effortless rijden makkelijker

Door haar intense dagen als fulltime jumpingruiter kreeg Melissa steeds vaker last van hevige rugpijn. Om dit aan te pakken volgde ze een eerste Vinyasa Yoga les, wat meteen naar meer smaakte. Al snel merkte Melissa op dat yoga flows met specifieke houdingen die inwerken op haar liezen, core stability en rug voor een wedstrijd, en recovery stretches na een wedstrijd haar enorm veel deugd deden. Zeker die core stability is als ruiter heel belangrijk, en hier werd in de paardenwereld nog te weinig aandacht aan besteed. Met de visie om dit te delen met andere ruiters, werd uiteindelijk equi-yoga geboren.

Veel ruiters zitten scheef op hun paard, zonder dat ze dat zelf doorhebben. Zo geven ze onbewust verschillende signalen door aan hun paard die niet altijd bedoeld zijn: die verkeerde communicatie kan de connectie met je paard schaden en zelfs het verschil maken tussen een wedstrijd winnen of verliezen. Dankzij equi-yoga wordt effortless rijden makkelijker.”

Equi-yoga is uniek in België, Melissa’s privé sessies zijn dus zeer exclusief. Om toch zoveel mogelijk ruiters te bereiken aan een heel aantrekkelijk tarief start ze daarom haar online platform Equi-yoga @ home.

Wat kan je verwachten van equi-yoga @ home?

“Als je vooruitgang wil maken bij het paardrijden is consistentie het allerbelangrijkste. Het herhalen van bepaalde houdingen zorgt voor de beste resultaten, of je nu professioneel of amateurruiter bent,” vertelt Melissa.

Dankzij equi-yoga @ home kan je elke dag een video opzetten waarbij je kan filteren op tijd, type beweging of waar je nood aan hebt. Net alsof je altijd een virtuele yoga teacher en personal trainer in je broekzak hebt. “Het platform vult een leegte op: als ruiter heb je niet altijd de tijd om naar een fysieke yoga of sportstudio te gaan, privélessen zijn doorgaans duurder én vaak zijn er lange wachttijden op wedstrijden. Equi-yoga @ home is een antwoord op al die obstakels. Je kan het online platform gebruiken om jezelf klaar te maken voor de volgende wedstrijd of je mentale focus te behouden.”

Equi-yoga @ home is gemaakt door een ruiter, voor ruiters. Dankzij dit platform verbeter je je prestaties als ruiter door aan je mentale en fysieke gezondheid te werken.

Meer info?

www.equi-yoga.be

Instagram, Facebook en TikTok: equiyoga.be.

Aanvraag tot interview of meer vragen? Mail naar info@equi-yoga.be.

Bron: Equi-yoga.be

Foto: Equi-yoga.be