Corona-blog met Jeroen De Winter: "De BHT veiling was een groot succes vandaag!"

Corona-blog met Jeroen De Winter: "De BHT veiling was een groot succes vandaag!"

Ook deze week geeft er weer iemand binnen de paardenwereld ons een inkijk in zijn/ haar Corona-leven. Deze week is het aan Jeroen De Winter. 

Dag equnews,

Vanochtend was ik om 7u45 op stal en begon ik meteen te rijden. In de voormiddag heb ik 6 paarden dressuurmatig gereden. Mijn vader en grootouders nemen ondertussen sperma af van de hengsten en scannen enkele merries met de dierenarts.

Om half 1 ben ik even naar huis gegaan om iets te eten. Dit is een dagelijkse routine. Mijn stallen (bij mijn grootvader Roger De Winter) zijn 5km van waar we wonen. We wonen eigenlijk meer aan de stallen van mijn andere grootvader Jos Ceulemans. Daar heb ik op de middag ook een paard gereden en daarna ben ik terug naar mijn eigen paarden gegaan. Terug op stal aangekomen heb ik eerst Gretel even dressuurmatig gereden. Voor mij is Gretel nog altijd heel speciaal. Wat dat beestje al allemaal voor mij gedaan heeft! Ondertussen hebben we ze al 9 jaar en heeft ze mij en mijn familie al ontzettend veel mooie momenten bezorgd. Na Gretel heb ik onze hengst Pegase van’t Ruytershof ook even gereden.

Nu hij het zo druk heeft met de dekdienst, rijd ik hem maar 4 keer per week. Ik geniet er iedere keer opnieuw van om met hem bezig te zijn. Die galop.., dat is zalig! Nog twee na Pegase en dan waren ze allemaal gewerkt. Daarna kwam het spannendste moment van de dag: de BHT veiling! Vanavond veilden we 12 jonge paarden. We waren zeer tevreden over deze collectie en waren dan ook zeer benieuwd hoe onze klanten daar tegenover zouden staan. Gelukkig waren ook zij bijzonder enthousiast en hadden we veel nieuwe buitenlandse klanten.

Belgian Horse Trading begint echt goed te draaien! Dit motiveert om weer aan enkele nieuwe collecties te gaan werken! Morgen veilen we nog 7 wedstrijdpaarden waaronder enkele paarden die al ervaring hebben in Longines Ranking proeven. Spannend! We kijken alvast uit naar morgenavond!