Corona-blog met Charlotte Van den Bosch: "We hebben de jonge paarden laten vrijspringen, zo weten we wat voor kwaliteit we in handen hebben"

Corona-blog met Charlotte Van den Bosch: "We hebben de jonge paarden laten vrijspringen, zo weten we wat voor kwaliteit we in handen hebben"

Ook deze week geeft iemand uit de paardensport weer een kijk in zijn/haar Coronaleven. Deze week is onze gastblogger Charlotte Van den Bosch die naast amazone ook werkzaam is in het familiebedrijf Henders & Hazel / Coco Maison. 

Hoi Iedereen, Charlotte hier!

Deze week mag ik jullie gast blogger zijn. Ik hoop dat het interessant is!

Het is een speciale tijd met die Corona crisis, vooral bij ons op het familie bedrijf. Doordat de winkels in vele landen dicht zijn moeten wij natuurlijk andere manieren vinden om door te gaan met verkopen.

Vandaag was het Koningsdag, een feestdag, in Nederland en vandaar had ik een extra dagje vrijaf. Ons familiebedrijf waar ik full time werk is gelegen net over de grens in Nederland, dus vandaar die vrije dag ☺

Op onze fokkerij is het een hele drukke periode momenteel! Veel veulens moeten geboren worden en dat was ook zo weer deze nacht! Een mooi hengst veulentje van Comme Il Faut uit Hiamant van het Roosakker.

Op zo’n vrije dag vind ik het zalig om op stal bezig te zijn en vooral met de veulens en de jonge paarden. Normaal is daar niet zo veel tijd voor dus dan is extra genieten op zo’n dag als vandaag!

Omdat het de afgelopen weken toch wel rustiger is op werk, heb ik meer tijd voor andere dingen en vandaag was dat voor naar de Gamma te gaan en verf te kopen. Zo kan ik eindelijk mijn logeerkamer afmaken zodat ik hopelijk weer snel mijn nichtje of vriendinnen kan laten slapen!

Verder is zo’n dag als vandaag ideaal om de jonge paarden te laten vrij springen. Zo hebben we er weer wat laten springen en weten we weer wat voor kwaliteit we in handen hebben. Dit doen we meermaals doorheen het jaar om te kijken hoe ze evolueren en of het natuurlijk de moeite is om ze onder het zadel te zetten.

Tegen 4 uur namiddag komt mijn favoriete tijd van de dag. Alle veulentjes weer van de weiden halen en ze terug in hun stal zetten. Dan huppelen ze weer naast u op, zalig om te zien!

Daarna alle paarden eten geven en de merries in de weiden ook. Rondom onze stal hebben we meerdere weiden, ook iets verder weg. Met papa ben ik dan vandaag enkele merries gaan nakijken in de weiden om te zien of ze nog goed staan en geen uier beginnen te krijgen.

Als dat zo is dan moeten ze snel naar binnen gebracht worden maar normaal moeten die merries die verder staan in de weiden pas in juni bevallen. Daarna heb ik lekker wat gekookt, vandaag Mexicaanse wraps ☺ en nu ga ik beginnen aan de schilderwerken in mijn logeerkamer.

Ik hoop dat het een mooi resultaat wordt! Tot morgen! Groetjes, Charlotte