Conthargos en Faldiano leveren winnaars op National BWP Free Jump Cup Limburg

Conthargos en Faldiano leveren winnaars op National BWP Free Jump Cup Limburg

Manege Meylandtridders in Heusden vormde op 3 februari het toneel voor de tweede kwalificatie van de National BWP Free Jump Cup, dit keer gehouden in Limburg. Bij de 3-jarigen kwam de overwinning toe aan Viaflora van 't Keikelhof, Freedom Stm Z was de beste 2-jarige. 

Opnieuw stond een dochter van Conthargos op één bij de 3-jarigen, met vorige week nog winst voor Vitesse van 't Koningsbos (fokker: Stal Koningsbos). De door Hans Hemelaer gefokte Viaflora van 't Keikelhof was met 85 punten de beste in haar reeks. Chenella van het Rinamhof Z (Cherasky D Z) van fokker Johan Janssens had met 84 punten genoeg voor de tweede plaats. Jan Cox fokte de nummer drie, Vonker, een zoon van Pepitto van het Bokt die 83 punten kreeg. 

De vierde plaats werd gedeeld door Venus van Moretus (Ermitage Kalone, fokker: Stal Moretus / Marcel Vleugels) en Vilamoura vd Zwartbleshoeve (Rio vd Zwartbleshoeve, fokker: Wim Bode). 

Freedom Stm Z beste 2-jarige

't Molenhof en Liesens & VDB Sporthorses hadden de beste 2-jarige voorgebracht bij de jury. De Faldiano-nakomeling, Freedom Stm Z had met 87 punten voorsprong op de concurrentie. Wifi van 't Geyzeven (Sunday), een fokproduct van Jasper Schepers en Eddy Aerts werd de runner-up. Willy en Gunter Lemmens fokten Wall-E L Van de Potaarde. Deze zoon van Forlee won vorige week nog bij de 2-jarigen en werd in Limburg derde. 

Woogie Boogie CC, een dochter van Casago uit de fokkerij van Patrick Coemans en Jo Ceunen nam de vierde plaats in voor Why Not van 't Gelutt, ook een nakomeling van Ermitage Kalone.

Resultaten



F. ©: BWP