Constant Vermeiren: "Faran was echt een deel van onze familie"

Constant Vermeiren: "Faran was echt een deel van onze familie"

Afgelopen week bereikte ons het droevige nieuws dat de bekende ponydekhengst Kantjes Faran overleden is. De pony was één van de beste ponydekhengsten en heeft verschillende nakomelingen op het hogere niveau lopen. De eigenaar van de pony, Constant Vermeiren, blikt met ons terug op de carrière van Faran. "Hij was echt een deel van onze familie", begint hij. 

"Faran was een pony zoals je er niet veel meer tegenkomt. Hij heeft veel nakomelingen voortgebracht, waaronder de pony's die nu erg goed presteren op de LRV en andere nationale toernooien. Hij had dan ook alles om een goede dekhengst te zijn: hij had genoeg vermogen, was voorzichtig en hij was zelf ook een winnaar. Als je dat combineert met een competitieve ruiter, weet je dat je een topcombinatie in de maak hebt. Hij gaf die eigenschappen ook door aan zijn nakomelingen. Natuurlijk ben ik daar erg trots op.."

"Hij is dertig jaar geworden en heeft verschillende ruiters naar het hogere niveau gebracht, waaronder ook mijn kleinzoon Dieter Vermeiren. Ik herinner mij nog heel goed dat Dieter zelfs zijn communiefoto's met Faran heeft gemaakt, dus vergeten zal hij alvast nooit worden", lacht Constant. "Dieter was dan ook de eerste persoon toen ik gebeld heb toen Faran overleden was. Hij was echt een deel van onze familie", besluit Vermeiren.