Con Dios III mag genieten van zijn pensioen

Con Dios III mag genieten van zijn pensioen

Con Dios III (Colman) is niet meer in competitie verschenen sinds de CSIO 5* in La Baule afgelopen juni. Dit omdat op zeventienjarige leeftijd heeft de schimmel van René Lopez zich uit de competitie heeft teruggetrokken en is hij na zeven jaar aan de zijde van zijn ruiter al vertrokken naar de weide van zijn groom. 

"Hij is een paar dagen geleden thuis aangekomen. Ik wist dat hij op een dag met pensioen zou gaan en ik wilde tegelijk met hem met pensioen. Ik zei tegen René dat ik hem mee zou nemen als het zover was. Hij besprak het met Bertrand en Martine Darier, de eigenaars van Con Dios, en zij gingen akkoord. Ik ben ontzettend dankbaar voor het vertrouwen dat zij in mij hebben gesteld door de jaren heen en voor de komende jaren," aldus Adeline Amary aan magazine Studforlife.

Sinds zijn komst kan ze haar favoriete viervoeter altijd in de gaten houden: "Ik kan hem vanuit mijn huis zien! Er is alles om hem te gelukkig te maken: grote weiden, vrienden, een grote box en wandelpaden in de bossen van de Vogezen. Ik neem hem 's morgens mee naar de wei en breng hem 's avonds terug. Adeline had maar één wens: hem het pensioen bieden dat hij verdient. "Het was met hem dat ik het beroep van groom leerde, dat ik met paarden vloog, over de hele wereld reisde en dat ik de kans kreeg om deel te nemen aan de Olympische Spelen. Ik ben gehecht geraakt aan dit paardje met zo'n bijzonder karakter!" 

De ruin begon zijn internationale carrière onder de Zwitserse vlag, eerst met Kevin Melliger, daarna met Pius Schwizer en daarna onder leiding van Martin Fuchs. Met Martin Fuchs ging de holsteiner rechtstreeks naar het topniveau, maar het was met René Lopez dat hij zijn carrière voortzette. In 2015 kwam Con Dios III aan in de stallen van de Colombiaan in Oost-Frankrijk. Met hem nam hij deel aan de Olympische Spelen in Rio en de Nations Cup-finale in Barcelona een jaar later. Ze werden zevende in de legendarische Grand Prix van La Baule voordat ze in 2017 de CSI 3* in Bethune wonnen. "Een nieuw leven begint voor hem", zei René Lopez. 

Bron: Studforlife