Catherine Tyree stuurt haar grote witte vriend Bokai met pensioen

Catherine Tyree stuurt haar grote witte vriend Bokai met pensioen
Catherine Tyree heeft het pensioen van haar grote witte vriend Bokai (Up To Date) aangekondigd. De ondertussen 16-jarige ruin sprong met Tyree naar verschillende grote overwinningen en topklasseringen over de hele wereld. Na zes en een half jaar aan de zijde van de amazone mag hij nu gezond en gelukkig gaan genieten van zijn rust op de weide. 

Op het officiële instagram account van Tyree schreef de internationale springamazone het volgende: "Na 6,5 jaar onwankelbare loyaliteit zijn de enige woorden die in me opkomen 'dankjewel', en toch lijkt dat niet genoeg. Bedankt om van mijn stoutste dromen werkelijkheid te maken. Van US Nations Cup teamleden in Hickstead, Falsterbo, Wellington en Thunderbird, tot overwinningen en topposities, letterlijk over de hele wereld... ik zal je voor altijd dank verschuldigd zijn voor wat je me hebt gegeven. Bedankt dat je je helemaal hebt gegeven en voor me hebt gevochten elke keer dat we in de ring waren. Bedankt dat je me scherp hebt gehouden met je brutale gedrag waardoor ik vaak tot huilens toe moest lachen. Kortom, bedankt dat jij jij bent. Er is maar één Bokai en ik heb zoveel geluk dat jij de mijne bent. Je gelukkig, blessurevrij en gezond met pensioen laten gaan, was iets dat ik je altijd heb beloofd en ik ben blij dat ik je dat nu kan geven. Het is het minste wat ik kan doen. Ik houd van je."

Voor Tyree werd Bokai succesvol op 5* niveau uitgebracht door de Nederlandse jumpingruiter Harrie Smolders, alsook door de Noorse Victoria Gulliksen. Het was eveneens met Gulliksen dat de grote ruin in 2015 deelnam aan het EK in Aken, Duitsland.

F.: © Jump Media Photography