Belgische paardensport slaat handen in elkaar en lanceert fokkerij premie

Belgische paardensport slaat handen in elkaar en lanceert fokkerij premie

Passie en hard werk maar vooral expertise moet beloond worden. Daarom heeft de Belgische paardensector de handen in elkaar geslagen om de beste fokkers van België een financiële steun te geven. Want de fokkers van België zijn namelijk ook de beste fokkers van de wereld.  


De Belgian Breeders Bonus wil de rijke kennis en expertise die geleid hebben tot de succesvolle Belgische paarden van vandaag ondersteunen en erkennen. Daarom starten de stamboeken BWP en Zangersheide, de Koninklijke Belgische Ruitersport Federatie (KBRSF), Paardensport Vlaanderen, Paardenpunt Vlaanderen, de Ligue Equestre Wallonie Bruxelles, de Belgische Confederatie van het Paard, de Confédération Wallonie en Bruxelles du Cheval een nieuwe samenwerking om dit project te ondersteunen. 

Iedere Belgische fokker met paarden die ingeschreven zijn bij de stamboeken BWP of Zangersheide en natuurlijk presteren in de jumpingsport komen in aanmerking voor deze bonus van 90.000 euro. Zoals hieronder vermeld, ontvangt de fokker die als eerste wordt geplaatst 15.000 euro. Van de 6e tot en met de 30e plaats ontvangt elke fokker 2.000 euro.

1. 15.000 euro

2. 10.000 euro

3. 7.500 euro

4. 5.000 euro

5. 2.500 euro

6. tot en met 30: elk 2.000 euro 

Ondertussen heeft ook equbreeding.auction aangekondigd om het project ook financieel te ondersteunen. 

Fokkers hebben de kans om een jaar lang vanaf 1 januari tot en met 31 december, zich te kwalificeren voor deze bonus. Op het EquiGala zullen de laureaten bekend gemaakt worden. 

Ontdek meer in onderstaande video: