Arnaud Gaublomme geeft rest van het veld geen kans in Grote Prijs voor Junioren

Vanavond sloot het internationale jeugd concours bij het Azelhof in Lier af nadat er maar liefst vier Grote Prijzen verreden werden. Daarmee komt einde aan een weekend topsport van aankomende super talenten. Bij de Grote Prijs voor Junioren was het voormalig Belgisch kampioen Arnaud Gaublomme die zijn beste beentje voor zette. En ook in de laatste Grote Prijs U25 was t een spannende barrage die gewonnen werd door de Duitse amazone Kathrin Stolmeijer die maar liefst vier Belgen voor bleef.

Ze moest er flink voor vechten met haar Lilly Fee, maar de overwinning van Stolmeijer was ruim verdiend. In een barrage met enkel Belgische combinaties als tegenstanders verwees ze alle thuisruiters in een rit van 37.62 seconden naar een lagere eindklassering.

Max Sebrechts en Ad Blanez wisten nog het beste mee te komen met de Duitse amazone. Het paar kwam na een foutloze rit in 39.47 seconden als tweede over de finish. Louise Van Laer stuurde zijn en Idalgo van de Boslandhoeve naar een derde plaast met een omloop in 40.56. seconden.

De rest van de top vijf was logischerwijs ook Belgisch. Alexander Housen sprong met zijn J'Adore van 't Voortveld naar een vierde plaats. En Thibault Philippaerts eindigde met Jaimi van Dorperheide op plaats vijf.

Bij de Junioren laat Gaublomme zien wat in vorm zijn betekend en nam naast de overwinning ook de tweede plaats voor de zekerheid in beslag. Met Corale van 't Glemhof  klokte hij de snelste tijd van 36.41 seconden.  Terwlijk de talentvolle ruiter met zijn tweede troef  Coradina vh Bildeken  Z in 36.91 seconden over de eindstreep kwam.

Daardoor gat hij Thibault Philippaerts en Isoline van Dorperheide geen kans en moesten die genoegen nemen met een derde plaats. Ook Dieter Vermeiren kon niet aan de tijd van de oppermachtige Gaublomme tippen met Joy van het Goor. Zij werden vierde voor Anouk De Proft die met Eleonore Blue de top vijf afsloot.