Advocaat Nadja Peter Steiner: ‘Paard positief getest door likken aan hand medewerker’

Advocaat Nadja Peter Steiner: ‘Paard positief getest door likken aan hand medewerker’

Vorige week werd bekend dat Nadja Peter Steiner voor twee jaar geschorst is na een positieve test in 2017 in Tetouan op de verboden stof 0-Desmethyltramadol. Haar paard Saura de Fondcombe (Balou du Rouet) testte positief op het actief bestanddeel van tramadol na afloop van de Grote Prijs in Tetouan.

De Zwitserse amazone haar advocaat verklaart dat de merrie positief testte na het likken aan de hand van een medewerker van de Koninklijke Marokkaanse Garde. Ondanks de verklaring acht  het FEI Tribunaal de stelling niet bewezen en volgt de schorsing.

De advocaat van Peter Steiner vindt het vonnis moeilijk te begrijpen en liet weten wat er wel gebeurd is in Tetouan. Peter Steiner kreeg daar opdracht om haar merrie over te dragen aan een voor haar onbekende medewerker, een lid van de Koninklijke Marokkaanse Garde. Een fotograaf legde vervolgens vast dat de merrie de hand van de medewerker likte.

De Koninklijke Marokkaanse Garde beweert dat de medewerker geen contact heeft gehad met het paard, ook al bewijst de foto anders.

De Zwitsers amazone heeft drie weken de tijd om in beroep te gaan tegen te beslissing van het FEI-Tribunaal.

Bron: Neue Zürcher Zeitung