68 000 euro voor elfjarige Indra vd Bisschop (Heartbreaker) incl. 2 embryo's op Azelhof veiling

68 000 euro voor elfjarige Indra vd Bisschop (Heartbreaker) incl. 2 embryo's op Azelhof veiling

In het Azelhof werden zonet 49 paarden geveild. Het ging hierbij om embryo's fokmerries en veulens. Duurst verkochte paard van de avond is de elfjarige BWP-gefokte Heartbreaker-dochter Indra van den Bisschop. Zij werd verkocht met twee embryo's; eentje van Urano de Cartigny en eentje van Opium JW van de Moerhoeve. Indra's zevenjarige zoon macho vd Bisschop springt al op internationaal YH-niveau. 

Tweede duurste veilingitem van de avond was oorspronkelijk catalogusnummer 26, een embryo van Cornet Obolensky x Darco dat in februari van 2020 verwacht wordt. Voor dit embryo werd eerst 32 000 euro neergeteld, maar dit embro werd later herveild.

De twaalfjarige Zafrina VA (Quintero x Caretino) was daarop het tweede duurst verkochte paard van deze veiling. Zij werd verkocht voor 30 000 euro. Zelf sprong de merrie op 1,50m-niveau, momenteel is ze drachtig van Emerald van 't Ruytershof. 

Voor nummer 1 en nummer 38 werd 29 000 euro neergeteld. Nummer 1 van de catalogus was het 'drie-in-pakket' van de merrie Jinta vd Bisschop (Berlin), samen met haar Stakkato-veulen en tevens is deze merrie ook drachtig van Balou du Rouet. Nummer 38 is Tene Quod Bene vd Meer, een prachtig hengstveulen van Diamant de Semilly x Nabab de Reve uit de moederlijn van Malito de Reve. 

Zo'n 800 000 euro was het totale bedrag dat de 49 paarden samen opbrachten. 

Klik hier voor de volledige collectie. 

Voor Indra werd 68 000 euro op tafel gelegd, met afstand het hoogste bedrag van de avond. Indra is een rechtstreekse dochter van Heartbreaker en is de volle zus van Dulf en Holland van de Bisschop.