Kan Rob Ehrens nu nog naast een selectie van Emerald N.O.P. voor Rio?

Kan Rob Ehrens nu nog naast een selectie van Emerald N.O.P. voor Rio?

Kan de Nederlandse bondscoach Rob Ehrens nu nog naast een selectie van Harrie Smolders en Emerald N.O.P. voor de Olympische Spelen in Rio? Dat is een vraag die velen zich momenteel stellen en waar wij met Equnews even dieper op in gaan.


Wie Emerald zijn naam ingeeft in de zoekmachine op Equnews komt het ene artikel na het andere over de hengst tegen.
"KWPN keurt Emerald goed voor de dekdienst" (17 maart), "Emerald gaat voortaan door het leven als Emerald N.O.P." (14 maart), "Emerald van 't Ruytershof is nu ook goedgekeurd bij het Selle Francais stamboek" (10 februari 2016), "Smolders nu ook met Emerald in het Olympisch kader" (3 november 2015), "Harrie Smolders en Emerald winnen de Wereldbekerwedstrijd in Washington" (25 oktober)", ... Daarnaast zijn er ook tal van artikels over nakomelingen van Emerald terug te vinden die schitteren onder het zadel en op wedstrijden vrijspringen.


Emerald, een zoon van Diamant de Semilly, is geboren op 19 april 2004 bij Bert van den Branden in Sint Niklaas onder de naam Emerald van 't Ruytershof en ingeschreven bij het Belgisch Warmbloedpaard.
Intussen is hij goedgekeurd bij de stamboeken BWP, KWPN en SF.


Sinds enkele weken gaat hij door het leven als Emerald N.O.P.. Met Euro Horse ruiter Harrie Smolders in het zadel sprong het duo de voorbije dagen vijf fantastische rondes in de Wereldbeker finale van Goteborg. Het was een ware streling voor het oog van een enthousiast publiek en de TV kijkers. Zij zagen Smolders en Emerald een zilveren medaille winnen.


Harrie Smolders - Emerald - Lummen 15In Goteborg toonde Emerald N.O.P. dat hij een kampioenschap kan lopen. Met zijn indoor prestaties van de voorbije maanden en wat hij vorig outdoorseizoen liet zien, verdienen zij zonder meer een plaats in het Nederlandse team voor Rio.
Voor wie zich de prestaties van Emerald N.O.P. afgelopen zomer niet meer kan herinneren: 2e in de Grote Prijs van de CSIO in Lummen, 6e in de Grote Prijs van de CSIO in Sankt Gallen, 13e in de Grote Prijs van de CSIO in Rotterdam, winst in de Nations Cup van Falsterbo met het Nederlandse team en 5e in de Grote Prijs van Brussels.


https://www.youtube.com/watch?v=tPTC0xSZxoI