Belgen gaan voor het goud met drie foutloze omlopen!

Belgen gaan voor het goud met drie foutloze omlopen!

Vandaag kwamen alle springcombinaties voor het eerst aan de start in Tokio. Tijdens de eerste kwalificatie kwamen alle combinaties aan de start in drie groepen. Enkel de 30 beste duo's komen morgen opnieuw aan de start. Dan zal het scorebord voor alle dertig opnieuw op 0 punten gezet worden.

De Britten worden als één van de top favorieten bestempeld en Ben Maher loste alle verwachtingen in met zijn exploderende Explosion W (Chacco-Blue). Het paar zette de snelst foutloze omloop tijdens deze eerste kwalificatie. Ook Darragh Kenny en Cartello (Cartani 4) deden hete eveneens sterk met een nulronde en tweede beste tijd.

Voor België kwam Niels Bruynseels als eerste aan de start met Deluxe van T&L (Toulon). Bruynseels miste zijn Olympisch debuut niet en finishte foutloos, goed voor een finale kwalificatie. 

Tweede Belg aan de start, Gregory Wathelet startte aarzelend met Nevados S (Calvados S). Samen met de schimmelhengst wist Wathelet het hout in de lepels te houden en haalde zo een twee op twee voor België.

Derde Belg, Jérome Guery imponeerde met een sterk springende Quel Homme de Hus (Quidam de Revel). Geen verrassing toen het paar foutloos door de finish kwam.

Alle Belgen verzekerden zich zo van de finale. Met 25 foutloze omlopen. Zo kwalificeerden ook nog enkele duo's met tijdsfouten.


Uitslag
Terugblik LIVE verslaggeving

F. © Libby Law for Equnews