Cavalleria Toscana

Cavalleria Toscana
Cavalleria Toscana had een prachtige stand op de Spoga beurs in Keulen.

IMG_6479Eerst moest je een gang door met een paar prachtige foto’s en op de wand verscheen de quote: the one who could fly without wings and conquer without sword. Alle wanden waren behangen met zwart papier, wat zorgde voor een warme, gezellige sfeer. De stand was niet toegankelijk zonder invitatie; hoewel iedereen een kijkje kon nemen, mocht je niet zomaar naar binnen. Dat kwam goed uit, want het was er zo al druk genoeg. Wat meteen opviel waren de prachtige posters van schetsen die overal hingen. Alle accenten van de decoratie werden bovendien mooi belicht.

IMG_6472De collectie is net zo prachtig als hun stand.
Zo is er een wedstrijdvest in jeansstof (echte jeans, geen fake). Vermits dat een blauwe kleur is, kan de jury er niets op tegen hebben. De stof bevat veel stretch zodat de vest zeer comfortabel zit en mooi aansluit.

De broeken van deze collectie zijn uitzonderlijk mooi afgewerkt. Er is bijvoorbeeld een broek gevoerd met een stof met bolletjesmotief, wat perfect past bij een blousje met datzelfde bolletjesmotief. Dit blousje is UV-bestendig, gemaakt uit een leuke stretch stof en is goed tegen transpiratie. De voorkant van het blousje is in katoen. Voor mannen hebben ze dezelfde kwaliteit maar dan met een stof in streepjesmotief.

IMG_6475De rijbroeken zijn technisch zeer verfijnd. De broek is rekbaar in de lengte evenals in de breedte. Het leukste aan de broeken vind ik de nieuwe grip. Die grip is gevormd uit het logo in een dikkere, niet glijdende stof.

Cavalleria Toscana pakt dit jaar uit met een nieuwe branding. Zoals eerder vermeld is het logo verwerkt in de grip van de rijbroeken, maar het logo is ook nog eens in een grotere versie genaaid op de broek. Bij sommige blousjes is het logo op de schouder geplaatst, maar basic is het logo op de mouw en de kraag.

IMG_6478Het merk zet ook een nieuwe trend met hun laarzen. Het valt meteen op dat de elastiek op de voorkant is. De stof vanboven op de laars is katoen. Voor de laarzen hebben ze een nieuw logo gecreëerd.
Verder zijn er leuke accessoires zoals prachtige handtassen.

Cavalleria Toscana is een buitengewoon merk met kwaliteitsvol materiaal aan een betaalbare prijs. Zeker de moeite de site eens te bekijken of naar de winkels te gaan die het merk verdelen!