Edouard Simonet bezorgt België derde plaats in Nations Cup vierspannen

Edouard Simonet bezorgt België derde plaats in Nations Cup vierspannen
De vierspanmenners zetten vandaag een geweldig resultaat neer op het CHIO Aken. Het is namelijk team Oranje dat hier de Nations Cup op naam schrijft. Ze deden dat met een totaal van 319.180 punten en konden vandaag onder meer rekenen op een mooie individuele eerste plaats van Ijsbrand Chardon.

Het is precies 10 jaar geleden dat Chardon op Aken de overwinning naar zijn hand zette. Vandaag rekende hij nogmaals op zijn vierspan Baldun, Balero, Eddy en Senator met wie hij een vlekkeloze vaardigheidstest uitvoerde. Zijn eindtotaal komt uit op 157.87 punten en daarbij blijft hij individueel voor op de Australiër Boyd Exell die hier tweede wordt met 158.82 punten. Ook Bram Chardon wist optimaal te scoren de afgelopen dagen en met een individuele derde plaats met 165.51 punten droeg ook hij een steentje bij aan de Nederlandse eindoverwinning. Koos de Ronde was nog goed voor een zevende plaats met 172.63 punten.

Het was het team van Duitsland dat de tweede plaats voor hun rekening nam met een totaal van 341.260. Het beste resultaat kwam daarbij van Georg von Stein met 170.16 punten waarmee hij individueel de vijfde plaats pakte.

Het Belgische team zette een mooie derde plaats neer door naar een totaal van 353.950 punten. Daarbij kwam het hoogste resultaat van Edouard Simonet die zijn totaal ziet uitkomen op 165.81 punten vandaag en zo individueel als vierde eindigde. Dries Degrieck was nog goed voor 241.86 punten in totaal, terwijl Glenn Geerts zijn Aken avontuur afsloot met 188,14 punten.

Klik hier voor alle resultaten