Belgische menners winnen brons op het EK

Vanmiddag stond het laatste van drie onderdelen op het programma voor de menners tijdens hun Europees kampioenschap in Aken. Voor aanvang hiervan stond de Belgische equipe op een 3e plaats na het dressuur en het kegelrijden. Na deze marathon zouden de team en individuele medailles verdeeld worden.

De Belgen wisten hun 3e plaats te behouden na dit laatste onderdeel en zo zijn de bronzen teammedailles een feit. Nederland wint net als bij de jumping en het dressuur ook nu goud. Zij wonnen in Caen vorig jaar ook al de Wereldtitel. De zilveren medailles zijn voor Hongarije.
De Belgische equipe behaalde vorig jaar op het Wereldkampioenschap in Caen nog een 5e plaats.

Klik hier voor de landen uitslag.

In het individuele klassement is de titel van Europees kampioen voor de Nederlander Ijsbrand Chardon. Chardon won met zijn vierspan het dressuuronderdeel, werd 3e in de kegelproef en in de marathon eindigde hij vanmiddag op de 6e plaats. De Duitser Michael Brauchle, die de marathon won, was goed voor de zilveren medaille. Het brons was voor de Nederlander Koos de Ronde.

Beste Belg was Edouard Simonet op de 8ste plaats. Hij behaalde in deze marathon een 5e plaats. Felix Marie Brasseur won gisteren nog de kegelproef, maar in de marathon raakte hij niet verder dan een 22ste plaats. Hiermee eindigde hij op zijn allerlaatste wedstrijd op de 9e plaats.
Glenn Geerts begon zijn EK niet zoals gehoopt maar een knappe 4e plaats in de marathon bracht hem uiteindelijk op de 17e plaats op dit kampioenschap.