Kristof Van Laer onklopbaar tijdens indoor springen LRV Schoonbroek

Kristof Van Laer onklopbaar tijdens indoor springen LRV Schoonbroek

De ruiters en amazones van Gewest Mol en Geel kwamen voorbije zondag aan de start in Schoonbroek voor hun indoor springen. Hier domineerde Kristof Van Laer uit LRV Kasterlee de wedstrijd, door maar liefst beide omlopen van de Klasse zwaar te winnen!

Klasse Zwaar

In de voormiddag zette Kristof Van Laer in het zadel van La Vita De L'Art de scherpste tijd van vier dubbel foutloze combinaties neer in de klasse Zwaar, wat hem het goud opleverde. Joris Vanspringel volgde op Silver Arrow twee en een halve seconde later met zilver. Het podium werd vervolledigd door Liesbeth Van Laer en Ma Belle De L'Art.

De tweede omloop werd door slechts twee combinaties zonder fouten afgelegd, waarbij broer en zus Van Laer het tegen elkaar moesten opnemen in de barrage. Ook hier nam Kristof Van Laer de bovenhand en sprong met La Vita De L'Art in 32.90 seconden naar de winst. Liesbeth Van Laer volgde met Ma Belle De L'Art als tweede.

Klasse Midden

De eerste omloop van de klasse Midden werd gewonnen door Lore François en Gunna Horta, die als snelsten van zeven foutlozen finishten. Vincent Van De Poel uit LRV Mol Achterbos sprong met Quanta van 't Gestelhof naar het zilver. De bronzen medaille ging naar Lise Renders op de rug van Unlimited.

In de namiddag wisten drie combinaties zich te plaatsen voor de barrage, waarbij enkel Bart Damen van LRV Schoonbroek opnieuw zonder springfouten wist te eindigen. Helaas zorgden vijf strafpunten voor tijdsoverschrijding ervoor dat Damen in het zadel van Mistral E genoegen moest nemen met zilver. Voor LRV Mol Achterbos was het Toon Lommelen die op Lomar van de Jomaheide met een totaal van vier strafpunten de winst binnen haalde. Sofie Van De Perre volgde met Tess Du Coeur des Collines Z haar clubgenoot, en werd derde.

Vind alle resultaten hier.