Kiano Teirbrood is kersvers Nationaal Kampioen klasse Midden

Kiano Teirbrood is kersvers Nationaal Kampioen klasse Midden

In de klasse Midden konden slechts acht combinaties de barrage bereiken. De spanning was alvast te snijden, dat was af te lezen bij zowel de ruiters als het publiek, die openlijk meeleefde in deze finale. 

Tijdens Kiano Teirbrood's (Sinaai) ronde hield het publiek duidelijk de adem in. In het zadel van Best Mix It's Me (Bamako de Muze) nam hij de nodige scherpe draaien en koos voor de korte wendingen. Het risico beloonde zich met de eerste foutloze rit en een snelle tijd van 31,94s. Hanne Goris (Merksplas) zat hun tijd achterna op Notify Castanoo (Kannan) maar op de BWP oxer viel voor hen een balk in het zand. Met 34,22s zetten ze zich voorlopig op twee. De tweede foutloze rit werd gereden door Vital Gheeraert. De ruiter van Lo Reninge kwam aan de start met de door zijn vader gefokte Royaldine vh Ooievaarshof (Stakkato Gold) en mikte op een vlekkeloze ronde die hij besloot met een chrono van 37,39s. 

Met nog twee ruiters te gaan waren er nog maar 2 foutloze rondes genoteerd. Mario Caluwé (Puurs) nam een veelbelovende start met Noxx (Falco) maar ook hij ging de mist in op de BWP hindernis. Laatste aan de start was Eline Lopes. De amazone uit Boutersem had maar liefst drie paarden in het kampioenschap van deze klasse. Als laatste kwam ze aan de start op Tindra WP Z (Tangelo vd Zuuthoeve). 

Resultaten