Dries Vanthienen zet klasse Zwaar naar zijn hand in Oud-Heverlee

Dries Vanthienen zet klasse Zwaar naar zijn hand in Oud-Heverlee

De Ruiterschool in Oud-Heverlee werd afgelopen weekend ingepalmd door de LRV-indoor georganiseerd door LRV Grimbergen. Daarbij was Dries Vanthienen succesvol in de hoogste klasse. 

Vanthienen sprong naar de winst in het zadel van Elordonne S (v. Lord Z). Het duo klokte af op 27,59. Ben Thiry zat hen op de hielen en eindigde zijn barrage op Prima Vera TB (v. Lavallino ter Klomp) in 28,81 en kwam zo op twee te staan. De laatste foutloze ronde, die goed was voor het brons, kwam op naam van Sarah Daems. Zij hield Chocolate Frost (v. Ewout van de Kleine Roost) foutloos in 31,64. 

Rob Holsbeek reed ook barrage met Pam (v. Kentucky Ter Doorn) net als Shauni Van Opstal met Kwinta van de Bremboshoeve (v. Breemeersen Crescendo). Beide combinaties verzamelden strafpunten en eindigden respectievelijk op de vierde en vijfde plaats. 

De klasse Midden werd gewonnen door Flo Corthauts met Costaro Du GD CoeurCQ Z (v. Cracky Z). Marie-Julie de Neve volgde op twee met Denia van Hemelszoet Bg Z (v. Diarado). Jo Thiry werd dan weer derde in het zadel van Nelle van 't Maailand (v. Falco). 

In de klasse Licht ging de overwinning naar Lubbeek met Laura Meurrens op Innocent Boy van 't Roth (v. Cardento). Kobe Bruyninckx behaalde er de tweede plaats met Narenco (v. Bisquet Balou vd Mispelaere). Voor Ona Corthauts was er de derde plaats met Qulana de Léau Z (v. Quasimodo Z). 

Alle resultaten